Noua conducere a ANAF va fi anunţată marţi

anaf

Noua conducere a ANAF va fi anunţată marţi, după şedinţa de Guvern, iar în fruntea Direcţiei antifraudă va fi numit un magistrat, a declarat premierul Victor Ponta.

‘Schimbarea domnului Pop nu are legătură cu discuţia de aici (şedinţa USL – n.r). A fost o discuţie cu domnul vicepremier Chiţoiu, ministrul de Finanţe, şi facem o restructurare a ANAF-ului inclusiv prin crearea acelei Direcţii antifraudă în care doresc să aduc în fruntea acestei Direcţii un magistrat, iar în ceea ce priveşte noua conducere mâine după şedinţa de Guvern o să stabilim exact’, a declarat, luni, la Palatul Parlamentului, Victor Ponta.

El a mai adăugat că una dintre persoanele care poate ocupa această funcţie este şi Gelu Diaconu, iar propunerile le-a discuta cu ministrul de Finanţe, însă decizia o va lua marţi.

Victor Ponta a explicat că nu are nimic de reproşat la adresa lui Şerban Pop, fostul şef ANAF, el ştiind că era vorba de un mandat limitat.

‘Domnia sa (Şerban Pop-n.r) ştia că era vorba de un mandat limitat până la momentul la care aşa cum am anunţat şi în programul de guvernare vrem să facem o reorganizare a ANAF-ului’, a spus premierul.

Întrebat dacă este mulţumit de gradul de colectare a taxelor şi impozite de către ANAF, el a răspuns că pe primul trimestru au fost creşteri importante în acest sector, la accize, la TVA , la impozitul pe venit, şi scăderi la impozitul pe profit din cauza intrării în insolvenţă.

‘Sunt mulţumit, dar nu suficient de mulţumit şi vreau prin acea Direcţie antifraudă pe care o vom constitui pe un mod integrat cu procurori, poliţişti, Gardă Financiară, specialişti, vreau să mergem nu din chioşc în chioşc şi din firmă în firmă, ci vrem să mergem exact acolo unde este marea evaziune şi unde a rămas marea evaziune, mai speriată decât pe vremea lui Blejnar, dar nu învinsă şi mă refer la legume şi fructe, mă refer la produse de panificaţie, mă refer la petrol, la produse petroliere, adică exact acolo unde e marea evaziune şi de unde putem să colectăm mult mai mult decât am colectat până acum”, a menţionat Ponta.

El a arătat că va fi o Direcţie antifraudă exact aşa cum există în majoritatea ţărilor UE, formată dintr-un număr restrâns de personal şi care va avea competenţă pe cazuri şi pe situaţii de crimă organizată privind evaziunea fiscală.

‘DIICOT va trebuie să supravegheze direct funcţionarea acestei Direcţii’, a conchis premierul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.