Conexiuni Strategice pentru Acţiuni Înţelepte în Comunitate

rotary
Cu ocazia finalizării proiectului transfrontaliei “Conexiuni Strategice pentru Acţiuni Înţelepte în Comunitate”, Clubul “Rotary” din Satu Mare a organizat azi, 20 aprilie, o conferinţă de presă la restaurantul “Astoria” din Satu Mare.

Proiectul, derulat în perioada mai 2012-aprilie 2013, a fost finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul de Dezvoltare Regională, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră ENPI Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2007-2013, fiind implementat de Clubul “Rotary” Satu Mare în parteneriat cu Asociaţia AGES Satu Mare, Clubul “Rotary Roznava” din Slovacia şi Asociaţia “Civil Council Ujgorod” din Ucraina.

Obiectivele au vizat integrarea educaţiei pentru sănătate în curicula şcolara în România, promovarea culturii tradiţionale în Slovacia şi stimularea voluntariatului paleativ în Ucraina.
Grupul ţintă a fost format din 15 experţi ce au acoperit fiecare din temele abordate, 100 de liceeni, 300 de participanţi la activităţile de promovare a culturii tradiţionale, zece voluntari pentru îngrijirea paleativă şi 12 membri ai organizaţiilor partenere.

Proiectul a reunit activităţi de networking transfrontalier (workshopuri tematice, conferinţe internaţionale, întâlniri ale specialiştilor) activităţi locale (sesiuni de prezentare în şcoli, evenimente de promovare a culturii tradiţionale, elaborarea unui ghid de voluntariat paleativ) şi activităţi de dezvoltare organizaţională.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.