Încă un sătmărean a uitat unde şi-a parcat maşina

politie-amenda

După ce joi, 18 aprilie, un şofer de 45 de ani a fost amendat cu 500 de lei pentru alertarea nejustificată a organelor de Poliţie, azi, 19 aprilie, unui alt sătmărean i-a fost aplicată aceeaşi sancţiune contravenţională.

Cele două cazuri sunt identice: ambii şoferi au apelat numărul de urgenţă „112”, reclamând că le-au fost furate autoturismele, care de fapt erau parcate la o stradă distanţă. Până şi locaţia în care proprietarii susţineau că şi-au lăsat maşinile este aceeaşi, zona Pieţei nr. 1 din municipiu.

De îndată ce s-a înregistrat apelul de urgenţă, poliţiştii au demarat şi azi toate procedurile necesare pentru găsirea în cel mai scurt timp a maşinii şi a celor vinovaţi de comiterea infracţiunii. Persoana care sesizase furtul, Janos M., de 71 de ani, a revenit însă asupra reclamaţiei, precizând că şi-a găsit maşina parcată pe o altă stradă.

Reamintim că, potrivit O.U.G. 34/2008, privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, apelarea abuzivă a numărului de urgenţă „112” şi alertarea organelor specializate de intervenţie constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă.

 

Scrie un comentariu