Peste 17 tone de combustibil oprite de la comercializare în benzinăriile din Satu Mare

pompa-benzina

În perioada 8-12 aprilie, inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Satu Mare au demarat verificări la benzinăriile din judeţ. Au fost controlaţi şapte operatori economici dintre care la cinci au fost constatate abateri de la legislaţie.

În urma finalizării controlului au fost sancţionaţi contravenţional cinci operatori economici aplicându-se amenzi în valoare de 23.000 lei şi un avertisment. Din cantitatea de 52 de tone de combustibil controlată de inspectorii CJPC, a fost oprită temporar de la comercializare cantitatea de 17,7 tone în valoare de 360.900 lei.

Verificările efectuate au dezvăluit mai multe nereguli. Potrivit inspectorilor CJPC, doi operatori economici nu aveau afişate la pompele de motorină o informare completă şi corectă cu privire la caracteristicile tehnice ale aditivului utilizat din componenţa carburanţilor, făcându-se trimitere pentru solicitarea informaţilor la casele de marcat din incinta staţiilor de distribuţie.
Alţi doi operatori economici aveau verificarea metrologică a pompelor expirată. Un operator economic nu avea afişat codul unic de înregistrare din care să rezulte obiectul de activitate iar alţi doi operatori economici nu aveau afişat orarul de funcţionare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.