Peste 50% dintre elevii recenzaţi au fost înscrişi la şcoală

În urma recensământului efectuat de unităţile şcolare, la nivelul judeţului Satu Mare au fost recenzaţi un număr de 3.145 de copii, care urmează să fie înscrişi în clasa pregătitoare. În ceea ce priveşte planul de şcolarizare, la nivelul judeţului nostru au fost aprobate 96 de clase pentru secţia română (2.018 elevi), 53 de clase pentru secţia maghiară (1.037 de elevi) şi patru clase pentru secţia germană (90 de elevi).
Potrivit evidenţelor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare până joi, 11 aprilie, au fost înscrişi în clasa pregătitoare un număr de 1.703 de copii, însă procesul de înscriere continuă până pe data de 22 aprilie. Copiii care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ în prima etapă, pot participa la cea de-a doua etapă de înscriere ce se va desfăşura în intervalul 8-17 mai.
În ceea ce priveşte evaluarea dezvoltării psihosomatice, au fost înscrişi 769 de elevi dintre care până în prezent au fost evaluaţi 750. Evaluarea psihosomatică a copiilor se desfăşoară până în data de 19 aprilie, în intervalul orar 10.00-18.00 la nivelul a nouă centre organizate de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Satu Mare după cum urmează: sediul CJRAE, Şcoala Gimnazială “Constantin Brâncoveanu” Satu Mare; Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” Satu Mare; Şcoala Gimnazială “Octavian Goga” Satu Mare; Şcoala Gimnazială “Vasile Lucaciu” Carei; Şcoala Gimnazială Nr.1 Negreşti-Oaş; Liceul Tehnologic Ardud; Şcoala Gimnazială “Petofi Sandor” Livada şi Şcoala Gimnazială Tăşnad.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.