Senatorul Valer Marian cere demisia conducerii Direcției de Impozite și Taxe Locale

valer-marian

Senatorul Valer Marian a atenţionat azi 11 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă, conducerea primăriei municipiului, reşedinţă de judeţ „să nu se facă niciun schimb cu pastorul Vasile Ţânţaş în ceea ce priveşte clădirea Hotelului Dacia. Acest hotel trebuie să revină de drep şi fără nicio cheltuială în administrarea municipiului Satu Mare”. Continuând, Valer Marian cere Primăriei dar şi CJ să-şi îndeplinească promisiunile şi obligaţiile faţă de bisericile româneşti „care în ultimii 20 de ani au fost defavorizate în raport cu alte biserici creştine. Au trecut zece luni de la preluarea administraţiei şi ar fi cazul ca măcar obligaţiile minime să fie îndeplinite. Nu este o rugăminte, ci un ultim avertisment. De asemenea, solicit conducerii USL de la Primăria municipiului Satu Mare să shimbe echipa portocaliu-verzuie de la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale (DITL). În urmă cu două săptămâni le-am oferit şi un argument pertinent cu privire la motivul creşterii taxelor şi impozitelor locale. Este vorba despre neîndeplinirea planului de colectare de către actuala conducere. Şi atunci nu înţeleg de ce mai sunt menţinuţi în funcţie”, a declarat senatorul Marian.

La aceeaşi conferinţă de presă parlamentarul sătmărean a revenit şi asupra unei solicitări adresate conducerii Primăriei Satu Mare, în cadrul Galei Laureaţilor cu privire la schimbarea din funcţie a directorului Teatrului de Nord, andrei Mihalache care, în opinia senatorului Valer Marian „de 13-14 de când este în funcţie nu s-a remarcat prin nimic. În acest sens am făcut şi o recomandare privind persoana lui Carol Erdos care este maghiar dar gândeşte româneşte”.

În cazul Hotelului „Dacia”, Valer Marian a solicitat instituţiilor abilitate ale statului să-şi facă cât mai rapid treaba susţinând că „în această afacere sunt implicaţi şi doi foşti primari şi anume, cei doi de dinaintea celui actual dintre care unul a sustras CF-ul în original de la Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. De asemenea, există indicii privind implicarea unui jurist lichidator şi al unei notăriţe care i-au ajutat pe fostul proprietar Szabo Ştefan şi pe actualul proprietar, pastorul miliardar Vasile Ţânţaş”. Cu privire la Hotelul „Sport” senatorul şi-a manifestat încrederea în instituţiile abilitate ale statului care fac cercetări în acel dosar că îşi vor face treaba aşa cum se cuvine.

Referitor la CEC Bank, parlamentarul sătmărean susţine că directorul filialei sătmărene „a fost citat şi audiat de DNA în perioada decembrie 2012-ianuarie 2013 şi s-a stabilit un prejudiciu cifrat la aproximativ 1 milion de euro. Nu înţeleg motivele pentru care, conducerea centrală a CEC Bank întârzie să se constituie parte civilă în acest caz”.

„De asemenea, solicit Poliţiei municipiului Carei şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei să accelereze cercetările privind spitalul din oraş unde au fost constatate deturnări de fonduri şi angajări fictive de personal. Aştept în continuare demisia directorului DSV Satu Mare, dr. Corneliu Ceică care în opinia mea este principalul vinovat pentru cazul constatat la Drăguşeni unde au fost găsite 67 căpăţâni de cal”, a declarat parlamentarul Valer Marian.

În ceea ce îl priveşte pe fostul director al APIA Satu Mare, Viorel Pintea, Marian spune că „acesta se laudă că din 1 mai va reveni al Satu Mare şi pe mulţi îi va răspopi. Eu îi propun săşi vadă de treabă deoarece încep să iasă la iveală multe dintre lucrurile pe care le-a făcut. În ultima săptăma au fost semnale grave şi la adresa şefilor de la Parchet şi Tribunalul Judeţean Satu Mare. Am înţeles că doamna prim-procuror Pop Marinela, căreia îi expiră mandatul, îşi ameninţă subordonaţii să nu se prezinte la concursul pe acest post deoarece ea mai doreşte un mandat. Îi solicit ca în decurs de o săptămână să facă publice stadiul soluţionării dosarelor privind contrabandiştii de ţigări, dosarele cu cămătari în care sunt implicaţi şi anumiţi notari şi dosarele cu cetăţenii agresaţi de poliţişti în Satu Mare şi Tăşnad.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă Valer Marian a cerut CJ să-i răspundă la solicitarea cu privire la demiterea directorului Muzeului Judeţean, Liviu Marta. În aceeaşi ordine de idei senatorul îi solicită prefectului judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram să facă controale la sânge la Clubul Sportiv Satu Mare (secţia de scrimă) dar şi la direcţia de Cultură „unde nu avem nevoie de momâi. E grav ceea ce s-a întâmpalt cu Biserica din Apa, Monumentul Ostaşului Român, Hotelul „Dacia” şi ar fi timpul ca Vulturescu să renunţe la funcţie. Din partea mea şi a USL nu mai are susţinere politică”.

7 Comentarii la "Senatorul Valer Marian cere demisia conducerii Direcției de Impozite și Taxe Locale"

 1. Mares Stefan Istvan   11 aprilie 2013 at 6:14 pm

  Cea mai proastă lumină în care poţi pune pe cineva dintre maghiari este să spui despre el că "este maghiar, dar gândeşte româneşte"! Vă spune unul care nu degeaba se prezintă ca Mares Stefan Istvan ! Iar exprocurorul ştie foarte bine că dacă vrei să-i faci rău cuiva dar nimic n-ai găsit … îi lauzi pentru apartenenţa la o etnie! Şi de aservire de altă etnie! Dar spuneţi-mi, vă rog, de când funcţia de SENATOR în Parlamentul României este sinonim cu moşierul ţinutului sau cu Kis király -ul care-mi parte funcţii şi blide de lins ! Ceea ce faceţi dvs. seamănă numai cu ceea ce făcea Ceauşscu! Doar că el … avea dreptul. El avea ce căuta p-acolo pe unde umbla şi dispunea. Dvs. ? Nu aveţi de lucru în Parlamentul României ?!

  Răspunde
 2. Mares Stefan Istvan   11 aprilie 2013 at 6:38 pm

  Pentru a nu rămâne cumva nelămurit pentru unii, poate e cazul că dumnealui se pricepe la managementul în domeniul, transporturilor urbane, al gospodărării apelor, al cadastrului şi al impozitelor şi taxelor locale. Chiar şi la sport şi cultură! Etc.etc.etc. Probabil că mapele personale ale tuturor foştilor şi actualilor le-a avut pe masă! Doar că eu unul nu pricep de ce şi pe ce bază?! Şi nu pricep de ce ţine să compromită USL-ul şi PSD-ul din Satu Mare doar şi prin politizarea inclusiv a posturilor de portari, paznici şi îngrijitori! Culmea pentru a fi cât de cât legal, cere demicii, alingă oamenii! Înainte de a se şti au făcut sau nu au făcut treabă! Bună sau rea! Şi dumnealui deja şi trimite NOMINALIZĂRILE de acceptat fără vreun concurs chiar şi formal! Că, dumnealui, zice că „Aşa-i în tenis!” Numai că aici de mult nu mai e vorba de tenis! E vorba de senator care habar n-are ce îi este scris în fişa postului! Unul care se crede buricul târgului doar şi pentru că scrie! Scrie lui Ponta! Scrie lui Băsescu! Scrie şi calomniază, că deh, politicienii pot! Până când?! Jumătăţile sale de adevăruri vehiculate sunt TOXICE! Şi îi compromit şi USL-ul, şi PSD-ul, şi … majoritatea … se va topi … cât ai zice peşte! Şi se vor căuta „javre” peste tot!

  Răspunde
 3. ciprian   11 aprilie 2013 at 8:07 pm

  D-le Valer Marian, unde sunt banii pe care i-ati promis dvs. si inca un deputat pentru copii care se remarca la olimpiade – faza judeteana?

  Răspunde
 4. jon   12 aprilie 2013 at 10:11 am

  asta se numeste santaj ce treaba are un asa zis senator cj parchete dosare de unde primeste informatii unde sunt scurgeri de informatii nu se sesizeaza nimeni? le e frica la auroritati de marean?

  Răspunde
 5. acsa   14 aprilie 2013 at 8:58 am

  Bravo. Dar l-ati uitat pe primarul din Acas. De ce ? Doar stiti prea bine cate matraprazlacuri a facut si face,incalcand toate legile romanesti.E tipul de despot si un baron local.Crede ca doar el are dreptul sa faca ce vrea in Primarie.Faptele lui cand le luati la control ? Sau v-ati infratit cu UDMR ?

  Răspunde
 6. vileag   14 aprilie 2013 at 9:03 am

  lipsa de profesionalism.(incompetenta,oare ?) la nivel de Parchet si sefia ,nu numai, la Tribunal. Relatii,prietenii,etc……
  Trebuie conduceri noi, cu tineri formati afara ,fara mentalitati si "obiceiuri" autohtone.
  Fiecare dintre noi cunoaste cateva cazuri criticate de Dl Senator. Sa intram toti si sa le postam . dati-l in vileag. ca sunt destule. Sa nu mai tacem si sa nu le mai loreram nemerniciile.

  Răspunde
 7. rebeca   14 aprilie 2013 at 11:39 am

  oare cine il tine in brate pe udmristul kovax din carei care dupa falimentarea firmelor sale pentru care inca este dator la stat si are retinere pe salar acum a bagat si orasul in groapa si taie copaci numai ca sa aiba ce planta amicul pus sef la spatii verzi daca tot are firma de gradinarit in familie????
  pentru udmr exista o alta legislatie in Romania????

  Răspunde

Scrie un comentariu