Gavrilescu susţine că Kereskenyi încearcă să îşi facă imagine pe seama lui

gavrilescu
Deputatul UDMR Kereskenyi Gabor a depus plângere la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării (CNCD) la adresa fotbalistului Dan Gavrilescu acuzându-l pe acesta de declaraţii „şovine, ultranaţionaliste şi discriminatorii la adresa unei etnii”. În acest sens Kereskenyi a sesizat şi conducerea FC Olimpia cerând luarea de măsuri împotriva unor asemenea ieşiri publice pe care le consideră complet neadecvate.

Potrivit deputatului UDMR „săptămâna trecută vineri (5 aprilie), Dan Gavrilescu a postat pe contul primarului municipiului Satu Mare câteva comentarii şovine, ultranaţionaliste şi discriminatorii care sunt formulate în stilul Germaniei naziste deoarece este vorba de gazarea unei categorii etnice. Eu consider că în 2013 nu sunt admise asemenea ieşiri mai ales că este vorba despre un sportiv, un idol al sătmărenilor. Ieri (marţi, 9 aprilie) am depus o plângere la CNCD, autoritatea care analizează cazurile de discriminare şi stabileşte sancţiunile dacă este cazul. Am depus o adresă şi la conducerea Clubului Olimpia. Mai vreau să vă spun că această persoană nu se află la prima abatere făcând parte din mai multe scandaluri care nu fac glorie sportului sătmărean. Trebuie să amintesc şi faptul că din Generaţia de Aur a Olimpiei au făcut parte atât români cât şi maghiari, şvabi şi ţigani. Astfel de ieşiri nu sunt de acceptat”. Kereskenyi Gabor a declarat că „aştept decizia CNCD după care voi vedea ce e de făcut”.

În urma plângerii depuse de Kereskenyi, Dan Gavrilescu spune că e nevoit să dea un drept la replică „deoarece consider că deputatul Kereskenyi doreşte să îşi facă imagine pe seama mea”.  În continuare vă redăm cele spuse de către mijlocaşul Olimpiei:

„Având în vedere acuzele care îmi sunt aduse de către deputatul Gabor Kereskenyi mă simt nevoit să mă angrenez într-o discuţie care nu face cinste nimănui, însă care e necesară, întrucât doresc să nu îmi fie pătat numele şi nu doresc ca unii să creadă despre mine că aş fi şi xenofob.

Unul dintre aspectele cu care nu sunt de acord a fost că domnul deputat a raportat textul meu la populaţia maghiară din Satu Mare, lucru neadevărat, eu nefăcând nicio referire la etnicii maghiari. Lucrul la care m-am referit eu, menţionându-l pe domnitorul Vlad Ţepeş, e referitor la toţi aceia care stau în umbră şi comentează, fără a cunoaşte exact care sunt datele problemei, “comentatori” profesionişti care doar acuză fără să gândească înainte. Deşi am folosit unele expresii “dure”, nu mă refeream la comunitatea maghiară ci la vechea conducere a oraşului şi la cei mulţi, care se ocupă doar de cât câştig eu sau ce bani se alocă echipei de fotbal!

Este adevărat că am menţionat şi de fostul primar al Municipiului, dar asta în contextul în care acesta nu mi se pare că a făcut nimic pentru îmbunătăţirea drumurilor din Satu Mare, care au ajuns într-o situaţie jalnică, mie părându-mi-se că nu e corect ca aceste aspecte să se răsfrângă asupra noii conduceri.

Aş dori pe această cale să îmi exprim total dezaprobarea faţă de încercarea deputatului Gabor Kereszkeny de a-şi face imagine pe spatele meu. Încearcă pe această cale să-şi atragă de partea lui electoratul pierdut în urma activităţii slabe din Parlament. Nu mi se pare normal şi nici corect să mi se pună în caârcă anumite acuze, de care nu sunt vinovat, iar aici mă refer la aceea că mă fac vinovat de “comentarii antimaghiare jignitoare şi care instigă la ură împotriva populației de etnie maghiară” sau că “a incitat la discriminare pe criterii etnice, fapta sa a condus la crearea unei atmosfere ostile, degradante şi umilitoare la adresa comunităţii maghiare din municipiul Satu Mare”. Total eronat!

Domnul deputat trebuie să ştie, în calitatea sa de jurist, că ceea ce a făcut dânsul este de fapt o analogie, iar analogia făcută în defavoarea unei persoane este strict interzisă, în dreptul românesc.

Mai doresc să precizez că dată fiind componenţa etnică a oraşului Satu Mare pot spune că am o mulţime de prieteni, colegi, amici maghiari, cu care mă înţeleg foarte bine, cu care colaborez fără nicio problemă, neinteresându-mă faptul că sunt maghiari, drept urmare, consider că, şi acum cu riscul de a mă repeta, domnul deputat nu caută decât să îşi facă imagine pe spatele meu”.

16 Comentarii la "Gavrilescu susţine că Kereskenyi încearcă să îşi facă imagine pe seama lui"

 1. careian   10 aprilie 2013 at 1:14 pm

  declaraţii „şovine, ultranaţionaliste şi discriminatorii la adresa unei etnii” sunt cele din cartea Traseul Legendelor satmarene publicata de maghiarii din Carei.Ati depus plangere pentru asta Gabor ur?
  Sau nu vedeti numai ce va place iar romanii pot fi jigniti de maghiari?

  Răspunde
 2. gabor   10 aprilie 2013 at 2:50 pm

  cit a fost UDMR-ul condus de Cehy Arpad numai declaratii sovine si discriminari s-au facut la adresa romanilor, in frunte cu Gabor

  Răspunde
 3. anca   10 aprilie 2013 at 3:58 pm

  Rusine UDMR!!!! la seful UDMR Carei cand vine control la firma de scauna care polueaza si lucra la negru cu oamenii???
  la ei nu este lege de respectat???
  sef de la spatii verzi are firma de gradinarit dar e de la UDMR si toti tac!!
  RUSINE UDMR!!!!
  sovini si incitatori si fatarnici!!!!

  Răspunde
 4. baba novac   10 aprilie 2013 at 6:23 pm

  Gavrilescu este condamnat la inchisoare cu suspendare!!!! A condus o masina neinmatriculata fara permis… Astfel de oameni valorosi are TSD-ul si PSD-ul?????
  Vezi: http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstit

  Răspunde
 5. OLI   10 aprilie 2013 at 6:27 pm

  HA HA HA, cine dracu' vre sa-si faca imagine pe spatele unui scandalagiu, mare "fotbalist" de liga III:))))) Asta chiar ii un umflat, hai Zoli Ritli da-i o poaca fix in moaca 😀

  Răspunde
 6. babaAna   10 aprilie 2013 at 6:40 pm

  Gavrilescu a fost instruit de avocatelul Cipri Ardelean, avocatul mafiotului Doru Tukaci. Gavrilescu si av. C. Ardelean sunt oameni infecti. RUSINEEEEEEE! Revenim cu amanunte despre amandoi. Apropos, pe portal.just se poate consulta nazbatiile asa-zisului sportiv: vatamare corporala, conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, executari silite etc. BRAVO PSD!

  Răspunde
 7. SS Lazio   10 aprilie 2013 at 8:20 pm

  Exact ca si Di Canio de la Lazio. Singura diferenta ca Di Canio e fotbalist, Gavrilescu e pacalici :))))))))

  Răspunde
 8. alt Radu   10 aprilie 2013 at 8:30 pm

  babaAna,
  Da tare multe sti tu …………;-) , ai si dovada pentru aceste afirmatii?

  Răspunde
 9. snake   10 aprilie 2013 at 9:09 pm

  Iata ce a scris acest "sportiv" in noiembrie 2012:
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=365295300

  Răspunde
 10. mann   11 aprilie 2013 at 2:40 pm

  cica "încearcă să îşi facă imagine pe seama lui" :))))) cine e gavrilescu asta ??? vedeta nationala – internationala? pe ce post joaca la oli? extrema ascunsa?apropo-la oli joaca macar?sau la judeteana ?

  Răspunde
 11. xmaN   11 aprilie 2013 at 6:26 pm

  gavrilescu i un PAPAGAL si k om dar si k jucator, macar asa bn ar juca cum are gura mare atunci nu aici la OLI ar juca cii undeva in Pakistan. cica cum zice el k are o matusa maghiara eo in locul lui asi pupa si curu la matusa si sa ceara scuza de la ea. Gavrilescu esti un kakat om, marsssss in oltenia unde tii locu bulangistule……mm gavri

  Răspunde
 12. satmarin   11 aprilie 2013 at 7:56 pm

  Este un neica nimeni , un tzoparlan intretinut de comunitatea in care traieste … tipic generatiei de peluza !

  Răspunde
 13. ciprian   11 aprilie 2013 at 8:34 pm

  Si parlamentarul, este la fel" un neica nimeni pentru Satu Mare"; n-a produs nimic bun, s-a ocupat doar de potlogarii si instigari la ura impotriva romanilor…

  Răspunde
 14. dinamita   11 aprilie 2013 at 10:39 pm

  nu era gabor asta smecher si aptiguit si se lua de politisti acum 1 an????
  nu e de la udmr care face discriminari flagrante intre etnii in judet?????
  gabor nu e coleg cu kovacs care scrie cu consilierii lui carti jignitoare la adresa romanilor si nu vrea sa plateasca datoriile pe care le are???

  Răspunde
 15. ......   12 aprilie 2013 at 2:13 pm

  nici gavrilescu nu este o inteligenta,o somitate a satmarului……dar nici cu sovinul,alcolistul de gabor nu imi este rusine,de ce nu merge sa vada care este situatia si sa depuna in ungaria plangeri dupa ce roamanula a fost omorat in bataie!!!?moaca aia a lui de ****** *******!!!!!!!

  Răspunde
 16. valahu   16 aprilie 2013 at 7:30 am

  Daca si oligofrenu asta de migrator a ajuns parlamentar vai de cei pe care-i reprezinta,mars in pusta JIGODIOE

  Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.