2.200 de porci au ars într-un incendiu la Andrid

Incendiu

O fermă de porci aflată în proprietatea SC Vereş Agro Prod Com SRL a fost distrusă de flăcările provocate în după-amiaza zilei de marţi, 9 aprilie. Ferma se găseşte în localitatea Andrid. În urma incendiului au murit 2200 de porci de aproximativ 120 kg fiecare. La locul intervenţiei a fost prezent şi prefectul Eugeniu Avram. Incendiul a fost lichidat la ora 18.10.

Pompierii au ajuns la locul intervenţiei la ora 16.16 şi au constatat că ardea interiorul halei de creştere a porcilor pe aproximativ 2.400 mp, cu posibilităţi de propagare la halele învecinate. Datorită faptului că incendiul s-a propagat cu repeziciune la întrega hală şi existând pericolul să se propage la compartimentele învecinate, la faţa locului s-a deplasat şi pompierii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) din Andrid şi Petreşti.

În urma incendiului au ars interiorul halei de creştere intensivă a suinelor pe aproximativ 2.400 mp. Totodată, s-au degradat: hala în proporţie de 50%, structura de rezistenţă a construcţiei, acoperişul din panouri sandwich, instalaţia electrică, instalaţia de ventilaţie, instalaţia de apă, instalaţia de furajare, etc.

În cursul zilei de azi, 10 aprilie, din ordinul inspectorului şef, colonel Burz Iulian, o comisie de cercetare a cauzelor probabile de incendiu, formată din colonelul Nelu Hauşi, adjunctul inspectorului şef, col. Vasile Sălăgean, şef Protecţie Civilă, lt. Cristian Rogoz, ofiţer din cadrul Centrului Operaţional, lt. col. Dumitru Mateş, comandantul Secţiei de Pompieri Carei, s-au deplasat la faţa locului pentru a stabili cauza probabilă a incendiului şi valoarea pagubelor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.