Trasurban modifică traseele unor linii de transport în comun

ivan-coica
În cadrul unei conferinţe de presă organizate azi 9 aprilie, edilul-şef al municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica şi directorul SC Transurban SA, Simion Ivan au prezentat modificările de trasee a liniilor de transport în comun. Noile trasee vor fi funcţionale din data de 15 aprilie.

Potrivit celor declarate de Simion Ivan a fost înfiinţată o nouă linie şi anume „Linia nr. 1 barat” pe care autobuzele vor circula în zilele lucrătoare în intervalul orar 05.50-17.00. Această linie va înlocui cursele de pe traseul Micro 16 – Piaţa nr. 1 – Gară, cu plecare din Micro 16 la orele: 06.30, 07.25 şi 08.05. Autobuzele de pe linia nou înfiinţată vor urma traseul: Micro 16 – Drum Carei – Pod Decebal – strada 1 Decembrie 1918 – Gară şi retur: Gară – Ceas electric – Cuza Vodă – Pod Decebal – Drum Carei – Micro 16.

Totodată, pe „Linia nr. 2” a fost introdusă o modificare de traseu. Astfel, pe sensul de mers spre Cartierul 14 Mai, autobuzele vor trece pe la Gară, apoi vor urma strada Grigore Ureche până în cartierul 14 Mai. Autobuzele se vor întoarce pe strada Avram Iancu.

În ceea ce priveşte „Linia nr. 3” primarul a declarat că aceasta se va prelungii pe strada Gorunului până la Aquaparc, la data punerii în funcţiune a acestuia.

„Linia nr. 6” pe porţiunea de traseu Micro 16 – Hanul lui Ion se suspendă. Dorel Coica explică faptul că, pe acel traseu este un singur călător, un copil, care va fi preluat de microbuzele care circulă dinspre Carei spre Satu Mare.

Modificări au fost operate şi pe traseul „Liniei nr. 11” astfel încât pe sensul de mers spre Cartierul Solidarităţii autobuzele vor circula pe strada Anghel Saligny cu staţie la magazinul „Lidl” şi la parc.

Cu privire la „Linia nr. 13”, Simion Ivan a declarat că în zilele lucrătoare se suspendă porţiunea de traseu Micro 16 – Real pentru cursele care au plecare din Micro 16 la orele 08.40, 09.50, 11.00 şi 12.10, deoarece înainte de masă nu sunt călători pe acel traseu.

Modificări au apărut şi pe traseul „Liniei nr. 15”, itinerariu pe care, în zilele de sâmbătă şi duminică autobuzele vor avea capăt de linie la cimitirul de pe strada Amaţului. Autobuzul va circula pe strada I. Vidu din cartierul Micro 17, cu staţie la moară.

Potrivit celor declarate de Simion Ivan „la ora actuală avem un număr de 41 de autobuze pe cele 19 trasee din oraş, ceea ce asigură o capacitate de transport de 3.500 de persoane. Pe viitor dorim mărirea acestei capacităţi de transport. În fiecare zi de serviciile noastre beneficiază aproximativ 20.000 de persoane. Mărirea capacităţii de transport este necesară având în vedere faptul că normele europene prevăd să se utilizeze mai puţin maşinile proprii şi mai mult mijloacele de transport în comun”.

În luarea de cuvânt Dorel Coica a declarat că se doreşte accesarea unui credit pentru cumpărarea de autobuze noi. „Dorim achiziţionarea unei flote noi dar asta doar după ce am finalizat evaluarea Transurban-ului. Avem autobuze de 40 de ani. Nu e posibil aşa ceva. De asemenea, trebuie să facem curăţenie şi printre transportatorii ilegali dar şi printre şoferii Transurban. Şoferii se adună la capetele de linie, fac şuete, fumează şi mai au şi alte activităţi în cursul şofatului. Cei care nu au respect faţă de cetăţeni nu au ce căuta în Transurban şi în nicio instituţie subordonată Primăriei”, a declarat edilu-şef al Sătmarului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.