Scandalul tăierii copacilor continuă la Carei

inspectori-proiecte-1control

Cei doi consilieri PSD şi cei doi primari UDMR au părăsit sala de şedinţe a Consiliului Local Carei,la finalul punctului Diverse,după ce discuţiile legate de tăierile arborilor din oraş au inflamat spiritele .

Joi,4 aprilie,urmare a materialelor apărute în Buletin de Carei,preluate apoi de o parte a presei, şi a sesizărilor depuse de unii cetăţeni ,la Primăria Carei au sosit reprezentaţi si Gărzii de Mediu şi ai Agenţiei de Mediu Satu Mare,precum şi reprezentanţi ai firmei SC.GRANITA SRL din Cluj-Napoca responsabilă cu intocmirea proiectului Reamenajare strada 1 Decembrie 1918,pentru a verifica dacă tăierile numeroase de arbori din municipiu din ultima perioadă de timp au avizele necesare de la instituţiile de mediu şi corespund proiectului trimis spre aprobarea forurilor judeţene.

Aceştia au solicitat managerului de proiect, ing. Dorel Oprea, precum şi factorilor implicaţi din Primăria Carei, detalii referitoare la derularea proiectului în ce priveşte spaţiile verzi şi tăierile de arbori.Ulterior, părţile s-au deplasat pe teren pentru a vedea la faţa locului corelaţia dintre materialul prezentat şi lucrările efective.

Se pare că nu toate lucrările corespund cu cele menţionate în proiectul carea fost admis a fi finanţat din fonduri europene.Mai multe amănunte vom primi în urma întocmirii raportului constatator.

La scurt timp după încheierea vizitei organelor de control din partea instituţiilor de mediu , consilierii s-au întrunit în şedinţa ordinară aferentă lunii aprilie.Dacă la dezbaterile privind proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi , atmosfera, deşi tensionată a fost una sobră ea a devenit explozivă la capitolul Diverse.

Cei care au dat tonul discuţiilor au fost consilierii UDMR, Poosz şi Brem deranjaţi de faptul că se abordează doar subiectul tăierilor, nu şi al plantărilor.

“ Ca o informare,doresc să spun că nimeni nu a discutat despre plantare, ci numai de tăieri.Problema e că şi execuntatul a făcut greşeli , trebuia pus măcar un desen în cartiere despre cum va arăta locul respectiv.Peste zece ani veţi vedea că vom avea umbră de la pomii plantaţi acum” afirmă Brem Arpad.

Primarul Kovacs susţine cele afirmate anterior de consilierul Brem, afirmând că nu subiectul îl deranjează , ci denaturarea realităţii.

“Avem dreptul să tăiem în curtea noastră ce vrem, ca fiecare cetăţean.Nu eu am făcut aceste proiecte.Din nefericire la orice modificare se mai distruge câte ceva.Nu aţîţaţi oamenii împotriva mea sau a executivului.Nu vă convine, asta e. Pe mine mă interesează ce greu negociem cu constructorul şi consider că nu merit acest tratament.”

La interpelarea consilierului Ilie Ciută, referitor la numărul copacilor tăiaţi până în prezent, primarul Kovacs a oferit un răspuns sec “ Nu destui ! “ , continuând cu arătări cu degetul înspre formaţiunea PNL la rememorarea evenimentelor de acum câteva săptămâni,legate de ” pictarea” unor clădiri cu sloganuri anti-tăieri de copaci.

 

citeste restul știrii în Buletin de Carei

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.