Filomena Finta se alătură campaniei derulate de Asociaţia “Stea” Satu Mare

Filomena-Finta
Campania Asociaţiei „Stea” intitulată “11 – Apel pentru sufletul tău!” a fost lansată azi, 8 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă organizate în Sala XXI a Palatului Administrativ. La întâlnirea cu reprezentanţii mass-media au participat, din partea asociaţiei, Diana Bretan şi Filomena Finta (Miss România în 2003), aceasta din urmă oferindu-şi sprijinul în derularea campaniei.

Potrivit celor declarate de Diana Bretan, în cadrul acestei campanii, care se va desfăşura pe tot parcursul anului, Asociaţia “Stea” va oferi sătmărenilor evenimente de mare amploare precum: prezentări de modă, recitaluri, târguri de produse hand-made, expoziţii de fotografie şi artă, târg de carte, spectacole artistice (dans, teatru, concerte) toate acestea în semn de mulţumire tuturor celor care au sprijinit, sprijină sau vor sprijini activitatea asociaţie sătmărene. Prima acţiune din cadrul campaniei va avea loc în data de 9 mai, la Filarmonica “Dinu Lipatti”. În cadrul spectacolului oferit, Filomena Finta va prezenta o parte din creaţia sa de designer.

“Ce trebuie ştiut despre Asociaţia “Stea”? Este o organizaţie neguvernamentală care oferă servicii sociale copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 0 şi 35 de ani, din judeţul Satu Mare, a căror caracteristică comună este aceea de a se afla în dificultate (copiii şi tinerii străzii, tineri dezinstituţionalizaţi). În spatele fiecărui copil fără adăpost, cerşetor sau aurolac de pe stradă se ascunde o dramă. O dramă care putea fi povestea oricăruia dintre noi. Noi am avut o şansă, aceea de a fi născuţi într-o familie, de a fi crescuţi sub un acoperiş şi de a fi hrăniţi până am devenit independenţi. Ei, beneficiarii Asociatiei “Stea”, au dreptul la această şansă. Asociaţia “Stea” luptă împotriva cerşetoriei şi exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă”. Diana Bretan susţine că “în prezent asociaţia este susţinută în procent de 60% de către italieni, 20% de francezi iar restul de către noi. Însă încet, încet italienii se retrag. Din punct de vedere financiar suntem praf şi pulbere”.

Reprezentanţii asociaţiei invită toţi sătmărenii să participe la acţiunile derulate în cadrul acestei campanii manifestând deschiderea de a oferi o şansă reală de integrare socială copiilor şi tinerilor străzii. Potrivit celor declarate de Diana Bretan “deşi asociaţia există de 7 ani, nu ne cunoaşte nimeni. Trebuie să ne facem cunoscuţi. Acesta este rostul acestei campanii. Noi nu cerem de la nimeni, nimic. Cei care doresc pot să ne ajute fiecare după posibilităţi. Vom amplasa cutii pentru donaţii. Prima cutie va fi amplasată la Galeria Real şi suntem în discuţii şi cu Kaufland”.

 

8 Comentarii la "Filomena Finta se alătură campaniei derulate de Asociaţia “Stea” Satu Mare"

 1. Marius   8 aprilie 2013 at 2:54 pm

  Asta e asociatia aia care asa bine ii ,,reintegreaza,, pe amarati ca unul din ei cerseste tot timpul in parcarea de la Somesul sau pe semicorso.

  Răspunde
  • Pintea Bogdan   8 aprilie 2013 at 8:41 pm

   marius cu tot respectul ..il stii pe cei mai mult de 10 tineri care au parasit strada si care lucreaaza , stand in chirie sau in case cu familia. ii stii pe cei care au renuntat la consumul de droguri si alcool! stii cate persoane au fost tratate de anumite boli sociale evitand raspandirea acestora? Din pacate aceste rezultate nu le vede nimeni! Din pacate ceea ce se vede e ceea ce nu a putut fi sau nu poate fi reparat! Integrarea socio-profesionala nu e ca batutul de cuie incat sa poti lua la rost pe cineva ca nu l-a integrat pe nu stiu cine.. Problemele lor pornesc in primul rand de la o lipsa a familiei , a afectiunii si a dezvoltarii armonioase care in multe cazuri nu mai pote fi compensata..e invit sa ttreci pe la sediul Asociatiei sa te informezi si abia apoi sa dai cu presupusul..cu respect Bogdan

   Răspunde
 2. pupu   8 aprilie 2013 at 5:47 pm

  Miss World România 2003 – si Miss Sporty Beijing 2003, in cadrul finalei Miss World 2003; nu e totuna 😉

  Răspunde
 3. flori54   8 aprilie 2013 at 7:03 pm

  Trebuie sa recunosti, Marius, ca nici copilul caruia ii dai totul, inclusiv viata, nu face doar ce vrei tu. Mai mult, unii creaza mult mai mari probleme decat cel ce cerseste pe Corso sau Somesul.
  Gandeste-te ca cel ce cerseste nu mananca decat portia de paine cu pate pe care o primeste la Stea.
  S-auzim de bine!

  Răspunde
 4. Marius   9 aprilie 2013 at 9:42 am

  Domnule Bogdan, dar poate ne spuneti si de ce italienii nu mai vor sa dea bani la asociata Stea. Si de ce se face acum atata lobby, pt ce? ca sa va luati salariile?? Daca era un management profesionist nu mai renuntau italienii sa dea bani, insa romanul are mana lunga la bani nu?

  Răspunde
  • Pintea Bogdan   9 aprilie 2013 at 10:34 pm

   Domnule Mariusa iar vorbiti fara sa aveti urma de informatii.. Italienii sunt si raman pertenerii nostri . Criza i-a lovit din plin astfel incat au inchis proiecte de ale lor ca sa il poate mentine la acelasi nivel pe cel din Romania …Domnule Marius aici nu e vorba de salarii ..Si de aceea eu incurajez oamenii sa sustinta orice ONG activ e vorba de a rezolva niste probleme ale comunitatii..E vorba de a ajuta niste suflete care s-au nascut in conditii vitrege ..E vorba de a fi om inaite de toate. e vorba de a fi ceteteni responsabili (repet vorbesc de oricare aspect al comunitatii nu neaparat doar copiii strazii)..Un principiu psihologic spune ca fiecare vede la ceilalti ceea ce exista deja la el. Asa ca inainte de a vorbi baliverne va sfatuiesc sa va informati!

   Răspunde
  • Pintea Bogdan   9 aprilie 2013 at 10:50 pm

   v-am rapuns legat de italieni si ca sa va raspund si legat de lobby ..in primul rand prin campania noastra noi dorim si sa oferim au fost multe persoane care de-a randul timpului ne-au sustinut cu timpul lor , haine , alimente fiecare dupa posibilitati. tinerii nostri in cadrul atelierelor realizate la stea (aceia pe care dumneavoastra nu ii vedeti) au invatat sa realizeze produse mestesugaresti, sa recicleze materiale si sa le foloseasca pentru a creea. Dorim ca din putinul nostru sa oferim comunitatii.. Ar fi o lista foarte lunga sa ii enumer pe toti cei care ne-au fost alaturi si cu ajutorul carora vieti au fost schimbate..

   Răspunde
 5. Pintea Bogdan   9 aprilie 2013 at 10:50 pm

  Sa stiti ca noi suntem deschisi in fata oricaror dezbateri si critici atata timp cat sunt corecte, documentate si argumentate..E o dovada de maturitate si inteligenta sa stii sa discuti idei , proiecte atata timp cat informatiile sunt coerente si documentate.. Si mai dorim sa fim cunoscuti de catre aceea cu mintea si spiritul liber , noi si tinerii cu care lucram pentru ca in spatele fiecaruia exista cate o tragedie. Incercati sa traiti doaor 2 zile cu paine si pateu de 2 ori pe zi. Incercati sa va imaginati cum e sa nu stiti cand e ziua dumneavoastra de nastere etc ..si asta e poate 5% din drama unui copil al strazii..iar dupa toate acestea cine va considera ca un astfel de proiect merita sustinut il va sustine iar cel ce va considera ca nu va fi la fel de respectat atata timp cat nu va arunca cu bliverne nefondate si false…Cu respect Bogdan

  Răspunde

Scrie un comentariu