Închiria mașini după care le vindea la dezmembrări

masini-satu-mare10
Vineri, 5 aprilie, magistraţii Tribunalului Satu Mare au dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 29 zile, a unui bărbat din Bistrița, Constantin A. de 34 de ani, cercetat de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale pentru înșelăciune. Potrivit anchetatorilor, în perioada septembrie 2012 – martie 2013, acesta a închiriat un număr de 15 autoturisme de pe raza mai multor judeţe pe care apoi le-a vândut.

În data de 29 martie (2013) poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sprijiniţi de luptători de acţiuni special au reţinut doi suspecţi, Constantin A. din Bistriţa şi Vasile H. din Maramureş, căutaţi în mai multe judeţe din Ardeal pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune. Cei doi bărbaţi, de 34 şi 38 de ani, au fost identificaţi de poliţiştii sătmăreni în localitatea Sighetu Marmaţiei şi încarceraţi în Arestul IPJ Satu Mare. Acţiunea, derulată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, a beneficiat de sprijinul de specialitate al ofiţerilor DGIPI şi COS Satu Mare.

În urma anchetei derulate în acest caz a rezultat că, Constantin A., de 34 de ani, din Bistriţa, închiria maşini din judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş şi Satu Mare, dar în loc să le restituie proprietarilor la expirarea perioadei stipulate în contract, acesta le vindea la un preţ aflat mult sub valoarea de piaţă. Cel de-al doilea suspect, Vasile H., de 38 de ani, din judeţul Maramureş, era cel care, deţinând un centru de dezmembrări auto în Sighetu Marmaţiei, achiziţiona maşinile, contra unor sume cuprinse între 400 şi 900 de euro, deşi cunoştea provenienţa acestora.

Din septembrie 2012 şi până în luna martie 2013, Constantin A. a închiriat de la persoane fizice 15 autoturisme, din judeţul nostru fiind închiriate şi ulterior valorificate în Sighet două autoturisme în valoare de 6.500 euro. Mai mult, acelaşi suspect este anchetat de poliţiştii bistriţeni şi pentru comiterea unor infracţiuni de natură economică. Totodată, asupra lui Constantin A., poliţiştii au găsit în urma controlului corporal efectuat mai multe fiole de fortral.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.