Cei mai buni fizicieni din ţară, premiaţi la Satu Mare

olimpiada-fizicaolimpiada-fizica1olimpiada-fizica2 olimpiada-fizica3 olimpiada-fizica4

Cei mai buni elevi-fizicieni din ţară au fost azi, 5 aprilie, aplaudaţi la scenă deschisă de către colegii lor, participanţi la cea de-a 49-a ediţie a Olimpiadei Naţionale de Fizică (ONF) organizată în acest an la Satu Mare. Festivitatea de premiere a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor cu începere de la ora 09.00. La această ediţie au fost premiaţi un număr de 268 de elevi printre care şi doi sătmăreni, Julia Suzana Dancu (clasa a XI-a) şi Mihai Marcian David (clasa a VIII-a).
La eveniment au participat prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef, primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica, profesori, părinţi şi nu în ultimul rând cei peste 500 de elevi care, în urma fazei judeţene a Olimpiadei de Fizică şi-au adjudecat participarea la finala pe ţară a competiţiei.

Pentru înmânarea premiilor au fost rugaţi să urce pe scenă autorităţile din Satu Mare dar şi profesori de marcă din alte judeţe ale ţării. Diplomele au fost oferite de Societatea Naţională de Fizică iar medaliile de către Consiliul Judeţean (CJ) Satu Mare.

Dintre cei şapte elevi care ne-au reprezentat judeţul la ONF, Mihai Marcian David, elev în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil” a obţinul locul III şi „Medalia de Aur” iar Julia-Suzana Dancu, elevă la Colegiul Naţional „Kolcsey Ferenc” a obţinut „Menţiune de Onoare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.