Elevii de la “Mircea Eliade” au învăţat cum să se comporte în situaţii de urgenţă

pompieri1pompieri3pompieri2 pompieri4
Elevii clasei a-II-a B de la Şcoala Generală “Mircea Eliade” s-au întâlnit marţi, 2 aprilie, cu angajaţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Satu Mare, în cadrul parteneriatului intitulat “Informarea preventivă privind situaţiile de urgenţă”.

Miercuri, 3 aprilie, cei doi parteneri ai proiectului au vizitat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Someş” al judeţului Satu Mare care, cu ocazia derulării programului “Să ştii mai multe, să fii mai bun” (săptămâna de activităţi extracurriculare şi extraşcolare) şi-a deschis porţile pe timpul acestei săptămâni.

Astfel, elevii au putut să se familiarizeze cu tehnica şi mijloacele de intervenţie, modul de folosire al acestora, au observat aspecte din activitatea profesională a pompierilor, au urcat în maşinile de intervenţie, au aplaudat demonstraţia de stingere a focului dintr-o tavă plină cu carburant şi a unui exerciţiu la care s-a folosit scara de fereastră.

La finalul vizitei, în clubul inspectoratului, copiii au vizionat filme şi au răspuns întrebărilor adresate de către angajaţii de la Serviciul Prevenire al ISU Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.