Tâlhar în vârstă de 16 ani, reţinut de poliţişti

Un tânăr de 16 va răspunde în faţa legii după ce a tâlhărit şi a rănit în cursul zilei de luni, 1 aprilie, o femeie de 68 de ani. Pentru a sesiza infracţiunea, victima a sunat la Poliţie în jurul orei 17.00.

Femeia le-a povestit poliţiştilor că un tânăr a pătruns în locuinţa sa, i-a furat geanta cu 580 de lei şi telefonul mobil, iar în momentul în care l-a surprins şi a încercat să-l reţină pentru a-şi recupera bunurile, băiatul a scos un cuţit şi a rănit-o sub braţ, în partea stângă a toracelui. Reuşind să-şi asigure scăparea prin folosirea de violenţe, suspectul a părăsit apoi în fugă locul faptei.

La faţa locului au intervenit de îndată poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Satu Mare, care au suspectat din primele momente, de îndată ce victima le-a furnizat date despre suspect, că tânărul ce a pătruns în locuinţa femeii ar putea fi un minor de 16 ani, din Satu Mare, anchetat şi pentru comiterea altor infracţiuni. Suspiciunea poliţiştilor a devenit certitudine în momentul în care fapta a fost probată şi prin metode criminalistice.

Odată identificat, mai rămânea doar ca suspectul să fie prins de poliţişti, astfel încât s-au format echipe operative ce au demarat căutările, minorul fiind găsit în scurt timp într-o locaţie pe care obişnuia să o frecventeze. În sarcina tânărului poliţiştii au reţinut comiterea infracţiunii de tâlhărie şi l-au reţinut în Arestul IPJ, urmând să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Minorul reţinut în acest caz este cel care, în luna ianuarie a.c., a fost depistat de un poliţist criminalist în timp ce transporta bunuri în valoare de 10.000 lei, furate dintr-o biserică din municipiu. Agentul de poliţie din cadrul Serviciului Criminalistic se întorcea noaptea, în jurul orei 01.00, de la efectuarea cercetării la faţa locului în cazul unui eveniment rutier, atenţia fiindu-i atrasă de două persoane care transportau bagaje voluminoase, observând în interior mai multe cabluri şi microfoane. Datorită intervenţiei prompte a poliţistului, întreaga aparatură furată a putut fi recuperată şi restituită lăcaşului de cult, înainte ca reprezentanţii acestuia să constate că au fost victimele unei infracţiuni şi că bunuri de valoare le-au fost sustrase.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.