Jandarmii au continuat acţiunile dedicate elevilor, în faţa Muzeului Judeţean (galerie foto)

jandarmi1
jandarmi2jandarmi3jandarmi4 jandarmi5 jandarmi6 jandarmi7 jandarmi8 jandarmi9

Sute de elevi au participat azi, 2 aprilie, la activităţile educative organizate de către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare, pe platoul din faţa Muzeului Judeţean. Acţiunea ce s-a desfăşurat în intervalul orar 11.00-13.00, face parte din cadrul proiectului educaţional « Să ştii mai multe, să fii mai bun ».

Astfel, câteva sute de elevi ai şcolilor: « Avram Iancu », « Grigore Moisil », Colegiul Economic « Gheorghe Dragoş », Colegiul Tehnic « Elisa Zamfirescu », Liceul cu Program Sportiv, dar şi ai şcolilor din Moftin, Andrid şi de la alte instituţii de învăţamânt, împreună cu cadrele didactice au asistat la exerciţiile pregătite pentru ei. Astăzi elevii au putut vedea exerciţii de autoapărare, de imobilizare şi încătuşare a unui infractor, dar şi exerciţii în care a fost angrenat câinele Cebat. Totodată, elevilor le-a fost prezentată trusa criminalistică, aceştia putând să-şi ia amprentele.

Apoi au vizitat standul de prezentare fiind informaţi asupra aspectelor legate de atribuţiile Jandarmeriei, asupra prevederilor legale în vigoare, dar si asupra carierei militare şi a posibilităţilor de a deveni jandarm. La final elevii au putut vedea îndeaproape ţinuta jandarmilor, materialele din dotarea acestora şi armamentul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.