Liviu Dragnea este preşedintele interimar al Organizaţiei Judeţene a PSD Satu Mare (galerie foto)

liviu-dragneaValer-Marianconf-psd1 conf-psd2 conf-psd3 conf-psd4 conf-psd5 conf-psd6conf-psd7 conf-psd8 conf-psd9 conf-psd10 conf-psd11

În cadrul Conferinţei de azi, 29 martie, al Organizaţiei Judeţene a PSD Satu Mare, senatorul Valer Marian şi-a anunţat intenţia de a nu mai candidate pentru un nou mandat la şefia Partidului Social Democrat. Interimatul va fi asigurat de vicepremierul Liviu Dragnea, propus de către Biroul Permanent Naţional (BPN) a PSD.

La evenimentul ce a avut loc în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor au participat vicepremierul Liviu Dragnea, fostul ministru al Educaţiei, senatorul Ecaterina Andronescu, fostul ministru de Interne Ioan Rus, europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu, preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD Satu Mare, dr. Dorel Coica, fostul deputat Gheorghe Ciocan, primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca şi peste 700 de delegaţi din partea organizaţiilor locale din judeţ.

De asemenea, la conferinţa de azi au fost invitaţi şi liderii locali ai altor partide politice şi anume: senatorul UDMR Pataki Csaba, preşedintele organizaţiei municipale a PDL, Claudiu Ardelean, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, deputatul Ovidiu Silaghi, preşedintele organizaţiei municipale a PNL Satu Mare, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef, preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Conservator (PC), Cristian Smadu, dar şi liderii unor organizaţii sindicale din Satu Mare.

Revenind la decizia parlamentarului sătmărean Valer Marian, acesta şi-a argumentat poziţia de a nu mai candida pentru un nou mandat de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD prin faptul că: „agenda mea personală va fi mult prea încărcată. Voi fi implicat într-o serie de activităţi externe dar am şi o serie de proiecte politice. De asemenea, de un an şi jumătate, aproape doi, am şi probleme de sănătate. Totodată nu vreau să mai creez probleme din cauza unor interpelărilor mele pentru care deşi nu mi-au fost aduse critici de la nivel central, acestea au atras neînţelegeri undeva dincolo de ocean, în marea şi fascinanta Americă. Dar noi vom rămâne împreună şi vom merge pe acelaşi drum. Pentru mine lupta este mai vitală decât funcţia. Sunt sigur că Organizaţia Judeţeană se va debarasa şi de cele câteva lichele care au mai rămas printre noi. În ceea ce mă priveşte, nu trebuie să vă faceţi probleme din cauza mea. Sunt din zodia Leu şi leii nu pot fi învinşi. Pentru organizaţia noastră a fost desemnat un preşedinte interimar din partea BPN şi în acest sens a fost propus secretarul general al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, deoarece este omul care a sprijinit cel mai mult organizaţia noastră. Fără Liviu Dragnea, domnul primar Dorel Coica nu era astăzi în clădirea primăriei. Fără Liviu Dragnea nu aveam azi deputat pe domnul Octavian Petric. Cu un preşedinte interimar care are calităţile şi de secretar general al partidului şi de vicepremier noi vom avea doar de câştigat. Însă mulţumesc tuturor celor 65 de organizaţii locale care au adoptat rezoluţii pentru a mă susţine pentru un nou mandat în fruntea PSD Satu Mare”.

În luarea de cuvânt Liviu Dragnea a trecut succint în revistă câteva argumente cu privire la importanţa regionalizării din perspectiva ciclului bugetar european 2014-2020. În ceea ce priveşte preluarea Organizaţiei Judeţene a PSD Satu Mare, Dragnea a declarat că „decizia acceptării de către mine a interimatului nu a fost luată doar aşa să fie. Voi veni cel puţin odată sau, de două ori pe lună la Satu Mare şi nu doar la şedinţele de partid ci şi pentru a mă întâlni cu oamenii cu factorii decizionali locali pentru a discuta proiectele care trebuie implementate. Sunt dispus să vă ajut cu tot ceea ce pot … şi pot şi cu tot ceea ce ştiu … şi ştiu. Dar am o veste proastă pentru dumneavoastră şi anume că, trebuie să munciţi. Însă aşa după cum cunosc organizaţia din Satu Mare, şi o ştiu bine, cu bune şi cu rele, sunteţi oameni municitori şi împreună vom reuşi să facem lucruri mari. Dacă nu aţi fi muncit azi nu avem primar în Satu Mare şi alţi 19 primari şi 11 viceprimari în judeţ”.

În ceea ce îl priveşte pe senatorul Valer Marian, vicepremierul a subliniat faptul că „Valer Marian este un om pe care îl apreciez foarte mult. A reuşt să stimuleze tinerii să alcătuiască o organizaţie puternică. Am convingerea că această organizaţie va fi una stabilă”.

Din echipa preşedintelui interimar a PSD Satu Mare vor face parte vicepreşedinţii: Dorel Coica, Mircea Govor și Toma Betea, secretarul executiv Ioan Viman și trezorierul Gabriel Mihali.

Tot în cadrul conferinţei de azi, Valer Marian a prezentat rezultatele sondajului efectuat cu privire la încrederea de care se bucură partidele politice şi oamenii politici în rândul sătmărenilor. Potrivit datelor prezentate de către senatorul sătmărean, dacă alegerile parlamentare ar avea loc duminica viitoare, USL ar câştiga alegerile cu 54,3% iar UDMR s-ar situa pe locul II, cu 30,7%. Totodată, PSD se bucură de sprijinul a 38,8% din rândul populaţiei iar PNL de un procent de 16,6%.

În luarea de cuvânt Ioan Rus, desemnat pentru funcţia de vicepreşedinte al PSD la nivel central pentru a reprezenta regiunea de nord-vest a subliniat importanţa regionalizării şi accentuării procesului de descentralizare.

 

11 Comentarii la "Liviu Dragnea este preşedintele interimar al Organizaţiei Judeţene a PSD Satu Mare (galerie foto)"

 1. Svejk   29 martie 2013 at 7:35 pm

  Deci in cele din urma l-au convins pe Marian sa renunte.

  Răspunde
 2. Calin   29 martie 2013 at 7:37 pm

  Nu inteleg nimc. Da nu are PSD-ul suficienti oameni in Satu Mare? De ce trebuia sa-l puna pe Dragnea?

  Răspunde
 3. Mark   29 martie 2013 at 7:38 pm

  Le-o fost la toti prea frica de Marian.

  Răspunde
 4. Kil Bill   29 martie 2013 at 7:43 pm

  Sa-mi explice si mie cineva cum va conduce dragnea care este ministru si secretar de partid o organizatie din capatul tarii?

  Răspunde
  • vasile   30 martie 2013 at 7:52 am

   prin e-mail, facebook, sms etc., măcar de ar veni bani pentru investiţii.

   Răspunde
 5. vasile   30 martie 2013 at 7:50 am

  nu am nimic cu Liviu Dragnea, dar chiar nu avem un sătmărean de-al nostru pentru aceste zile la conducerea interimară a PSD. Va aduce Liviu Dragnea bani mulţi în schimbul acestei funcţii?

  Răspunde
 6. grigore   30 martie 2013 at 8:02 am

  "PSD se bucură de sprijinul a 38,8% din rândul populaţiei " si culmea e ca nu se gaseste un satmarean pentru acest partid;
  situatia reflecta adevarata valoare a membrilor psd din tot judetul.sa fie de vina continuarea colaborarii ascunde cu udmr?

  Răspunde
 7. Romanul Simplu   30 martie 2013 at 9:59 am

  Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita si asa si poporul PSD Satu Mare are conducatorul pe care-l merita (un oltenash scapatat pous pe inavutire rapida rapida)!:))=)) Hai SICTIR da-l dreacu , ca nu ati avut un satmarean sa-l faceti presedinte PSD Satu Mare !:))=))Acestra este opinia lui Romanul Simplu.

  Răspunde
 8. Max   30 martie 2013 at 12:24 pm

  Exista doar doua posibilitati: ori a fost bataia pe functia de presedinte atat de mare incat Bucurestiul a intervenit sa arbitreze ori de frica repercursiunilor "mediatice" nu a avut curajul sa se bage nimeni. Eu as paria pe prima varianta.

  Răspunde
 9. Cerebel   30 martie 2013 at 12:30 pm

  Exista doar doi oameni suficient de puternici in PSD pentru a fi capabili de a gestiona o asememnea functie: primaru' si vicepresedintele CJ. Avand in vedere faptul ca functia de primar este obtinuta prin vot uninominal al oamenilor spre deosebire de cea de vice care este obtinuta prin votul consilierilor judeteni mi s-ar parea inteligent din partea psd-istilor sa se orienteze spre Coica. Exista insa cazuri foarte dese in politica satmareana in care au contat mai mult interesele proprii ale unora sau a altora decat cele ale partidului sau ale electoratului.

  Răspunde
 10. Adi   30 martie 2013 at 12:31 pm

  Pana in august Coica ajunge presedinte. Asta cu Dragnea e doar o faza de tranzitie necesara in cazul dat.

  Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.