Fructe şi legume mucegăite şi putrezite retrase de la comercializare

rosii-putrezite

Fructe şi legume de calitate inferioară, mucegăite, putrezite sau uscate, depozitate în condiţii de igienă precară este ceea ce au găsit inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Satu Mare în urma verificărilor efectuate la două firme din Satu Mare specializate pe distribuirea acestor produse.

În urma verificărilor efectuate au fost oprite temporar de la comercializare 2.313 kg legume în valoare de 8.005 lei şi 567 kg fructe în valoare de 4.500 lei. Totodată, au fost retrase definitiv cantităţile de 31,5 kg legume şi 15,4 kg fructe. De asemenea, inspectorii CJPC au aplicat amenzi contravenţionale în valoare de 12.000 lei, respectiv două avertismente.

Cu privire la deficienţele constatate, inspectorii CJPC au declarat că au găsit: legume depreciate calitativ, cu mucegai, putrezite sau uscate, improprii pentru consum; deficienţe referitoare la curăţenia şi igiena din spaţiul de depozitare; lipsa documentelor de provenienţă şi de certificare a calităţii pentru roşiile (Grecia) şi perele (Turcia). De asemenea, ambalajele de transport nu aveau înscrise elementele de informare şi caracterizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.