Consilierii municipali au adoptat statutul zonei metropolitane

sedinta-cl
În şedinţa de azi, 28 martie, consilierii municipali au aprobat execuţia bugetului local de venituri şi cheltuieli a municipiului Satu Mare pe anul 2012, respectiv execuţia bugetară pe anul trecut a instituţiilor subordonate Consiliului Local. Totodată, au adoptat şi un pachet alcătuit din 12 proiecte de hotărâre referitoare la indicatorii tehnico-economici în ceea ce priveşte izolarea termică a blocurilor de locuinţe.

Potrivit proiectelor de hotărâre puse pe ordinea de zi referitoare la reabilitarea termică a blocurilor este vorba despre următoarele locaţii: Bulevardul Lucian Blaga, blocurile: UU22, UU24, UU26; Bulevardul Independenţei, bloc UH7; Drumul Careiului, blocurile C12 i C14; Careiului nr. 16, bloc C13; Bulevardul Octavian Goga bl. 10-11; Bulevardul Sănătăţii K14; strada Zenit nr. 1, bloc Z1; Bulevardul Vasile Lucaciu nr. 2 bloc T1; Bulevardul Transilvania bloc 3; Bulevardul Traian nr. 2, bloc 2; Piaţa Vasile Lucaciu nr. 2, bloc T2 şi strada Mihai Viteazu nr. 13. Acest pachet de proiecte de hotărâre vizează un număr de 545 de apartamente.

Cota de co-finanţare pentru asociaţiile de proprietari va fi de 20%, la cheltuielile eligibile ale proiectului. Însă proprietarii apartamentelor care au altă destinaţie decât locuinţă vor suporta integral contravaloarea lucrărilor ce le revin acelor spaţii, conform cotei părţi din proprietatea comună aferentă aplicată valorii totale din devizul general al proiectului.

De asemenea, consilierii au adoptat statutul şi actul constitutiv pentru asocierea municipiului Satu Mare cu alte unităţi administrativ-teritoriale în vederea constituirii zonei metropolitane. La această zonă va adera şi municipiul Carei împreună cu comunele satelite. În luarea de cuvânt consilierul UDMR Maskulik Csaba a subliniat faptul că, de mai bine de două luni de zile de când se tot vorbeşte despre zona metropolitană încă nu a fost stabilită cotizaţia pe care o vor avea de plătit membrii asociaţiei. “Această cotizaţie poate fi stabilită oricând. Dar mă bucur că până la urmă şi UDMR-ul este pentru constituirea acestei zone deoarece la început aţi dat dispoziţii primarilor dumneavoastră să nu adere la acest proiect” a răspuns primarul Dorel Coica.

În luarea de cuvânt Cosmin Raţiu a declarat că Oradea are zonă metropolitană încă din 2005 “aşa că nu noi am inventat acest lucru. Eu consider că acest proiect nu a fost bine punctat şi nu a fost pregătit aşa cum trebuie”. În cele din urmă proiectul de hotărâre a trecut dar de la vot s-au abţinut consilierii UDMR: Gergely Butka, Szocs Peter, Vasile Fogel şi Magyar Lorand.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.