Peste 500 de elevi din toată ţara vin la Olimpiada Naţională de Fizică

isj-satu-mare
Conform calendarului concursurilor şcolare naţionale pentru anul şcolar 2012-2013, în perioada 30 martie-5 aprilie, se va desfăşura la Satu Mare Olimpiada Naţională de Fizică (ONF), eveniment la care vor participa 511 elevi din cele 41 de judeţe şi din municipiul Bucureşti. Detalii cu privire la această competiţie au fost oferite azi, 27 martie, de către conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, în cadrul unei conferinţe de presă. La această competiţie judeţul Satu Mare va fi reprezentat de şapte elevi.

La întâlnirea cu reprezentanţii mass-media au participat inspectorul general al IŞJ Satu Mare, Mariana Roman, cei doi inspectori adjuncţi, Viorel Solschi şi Szasz Piroska, respectiv purtătorul de cuvânt al instituţiei, Mariana Brumboiu.

Potrivit celor declarate de Mariana Roman, la olimpiadă vor participa peste 500 de elevi din clasele VI-XII, care vor fi însoţiţi de 50 de profesori. De asemenea, în calitate de invitaţi vor participa în concurs şi cinci elevi din Republica Moldova însoţiţi de doi profesori. Elevii olimpici vor fi cazaţi în internatele următoarelor licee sătmărene: Colegiul Naţional „Kolcsey Ferenc”, Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”, Colegiul Tehnic de Transporturi şi Telecomunicaţii „Ion I. C. Brătianu”, Liceul Teologic Romano-Catolic „Ham Janos” şi la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi”.

Deschiderea festivă a evenimentului va avea loc duminică, 31 martie, cu începere de la ora 17.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Potrivit programului de desfăşurare a competiţiei, luni, 1 aprilie, va avea loc proba experimentală urmată apoi, în cursul zilei de marţi, 2 aprilie, de proba teoretică. Joi, 4 aprilie, se va desfăşura proba de baraj pentru selecţia lotului naţional lărgit. Potrivit profesorului Solschi, lotul lărgit va cuprinde 16 elevi din care cinci vor reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Fizică din acest an.

Festivitatea de premiere va avea loc vineri, 5 aprilie, cu începere de la ora 09.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. ONF este organizat de IŞJ Satu Mare cu sprijinul Consiliului Judeţean, Primăriei municipiului, reşedinţă de judeţ şi Prefecturii Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.