Audit de supraveghere a sistemului de management al calităţii în cadrul Primăriei Satu Mare

Audit-primarie

Azi, 27 martie, Primăria municipiului Satu Mare a fost auditată în vederea recertificării sistemului de management al calităţii în toate serviciile din aparatul propriu al primarului, conform standardului ISO 9001:2001 actualizat cu ISO 9001:2008.

Acest certificat a reuşit să fie păstrat odată cu reorganizarea şi îmbunătăţirea sistemului de lucru, a serviciilor oferite cetăţenilor, situaţie remarcată şi consemnată în procesul verbal întocmit de auditorii firmei de certificare, AJA Registrars România, Organism Multinaţional de Certificare şi Instruire.

Controlul a constat în urmărirea prin sondaj a circuitului unui document, parcurgerea tuturor etapelor de lucru până la eliberarea actului sau executarea serviciilor solicitate. S-a constat o îmbunătăţire a sistemului de comunicare cu cetăţeanul, asigurarea transparenţei decizionale printr-o informare continuă şi dezbateri publice frecvente.

Relaţia între administraţie şi cetăţean este mai deschisă, serviciile mai prompte şi prin sistemul de audienţe implementat de conducerea actuală a instituţiei. Primăria municipiului Satu Mare îndeplineşte toate condiţiile impuse pentru menţinerea Certificatului de calitate conform standardului ISO 9001:2008.

În anul 2014 va urma un nou audit pentru recertificarea instituţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.