Autorităţile judeţene cer mai multă implicare din partea primăriilor

sedinta-primari1
În cadrul şedinţei de astăzi, 20 martie cu reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ, preşedintele Tribunalului Satu Mare, Rodica Maxim Grosoş, a răspuns nedumeririi edililor cu privire la numărul mare al proceselor pierdute în instanţă de către primării. La şedinţă alături de primarii din teritoriu au mai participat: prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Mircea Govor, edilul-şef al municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica dar şi reprezentanţii unor instituţii din Satu Mare.

Potrivit celor declarate de Grosoş „procesele sunt pierdute deoarece nu există destulă implicare din partea primăriilor, dar şi din lipsă de inerţie şi a lipsei de cooperare din partea dumneavoastră”. O altă problemă adusă în atenţia reprezentanţilor primăriilor din judeţ a fost cea referitoare la nepunerea în aplicare a hotărârilor cu privire la Legea 18. „Oamenii se plâng că hotărârile judecătoreşti de punere în posesie nu sunt aplicate. Îmi pare rău dar au trecut mai bine de 20 de ani de la Revoluţie şi noi mai avem pe rol dosare de fond funciar. Ieri (marţi, 19 martie), spre exemplu, din cele 40 de procese avute pe rolul instanţei, 16 au fost de fond funciar”, a declarat Grosoş.

Şeful Serviciului Juridic şi de Contencios Administrativ din cadrul Instituţiei Prefectului, Cosmin Dorle, a adus la cunoştinţa celor prezenţi că „s-a făcut o reîmpărţire ai unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ, astfel încât, din 1 aprilie fiecare jurist va fi prezent cel puţin odată pe lună la primăriile pe care le are în atenţie şi dacă este cazul, juriştii noştri vor participa şi la şedinţele de Consiliu Local”. Dorle a făcut referire şi la importanţa rezolvării dosarelor de fond funciar având în vedere faptul că la audienţele organizate de Prefectură, în 70-80% din cazuri oamenii se confruntă cu probleme de fond funciar.
La rândul său prefectul judeţului Satu Mare le-a cerut primarilor şi în special secretarilor mai multă implicare în ceea ce priveşte rezolvarea problemelor comunităţii pe care le reprezintă „având în vedere că secretarii au şi studii juridice. Acolo unde întâmpinaţi probleme vă rog să ne cereţi ajutorul”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

3 Comentarii la "Autorităţile judeţene cer mai multă implicare din partea primăriilor"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.