“Marşul pentru viaţă”

Mars-viata
Asociaţiile “Pro Vita” şi “Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului” Satu Mare va organiza sâmbătă, 23 martie, un eveniment ce are loc simultan în peste 22 de oraşe din ţară: “Marşul pentru viaţă”. Scopul acestei acţiuni este afirmarea dreptului la viaţă al tuturor persoanelor începând din momentul concepţiei, a dreptului femeii la sprijin şi pentru susținerea familiei, ca temelie a unei societăţi prospere.

Adunarea va începe la ora 12.00 în faţa Muzeului Judeţean Satu Mare. Din această locaţie se va pleca pe traseul Bulevardul I.C. Brătianu, Piaţa Libertăţii (Parc central) si se va intra pe Bulevardul Coposu, pănă la platforma din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.

“Marșul pentru viață” are în fiecare an o temă sub forma unui mesaj-manifest adresat publicului. Manifestul de la această ediție se intitulează: “Iubeşte-i pe amândoi! Asumă, ajută, adoptă!”, și este o invitație la implicare civică în sprijinul femeilor însărcinate, care sunt constrânse să apeleze la avort din cauza indiferenței și a lipsei de ajutor, uneori chiar din partea celor apropiați.

În acest sens, înaintea marșului va fi depusă la principalele instituții ale statului o petiție, semnată de mai multe organizații non-guvernamentale. Prin petiție se solicită adoptarea unei legislaţii favorabile vieţii şi familiei și a unor programe de educație coerente, în contextul în care România continuă să aibă una din cele mai ridicate rate ale avorturilor dintre toate ţările Uniunii Europene și suferă o degradare accentuată a importanței familiei în viața socială.

Mai multe informaţii legate de acest eveniment se pot obţine accesând site-ul: www.marsulpentruviata.ro.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.