Viceprimarul Marcela Papici a participat la un seminar internaţional pe tema transportului urban

Seminar
Viceprimarul municipiului Satu Mare Marcela Papici, a participat la un seminar organizat în cadrul proiectului „QUEST – Instrument de management al calităţii pentru transport urban sustenabil şi eficient energetic”, care a avut loc în oraşul Bath din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. La seminarul ce a avut loc în perioada 11-14 martie, au participat şi reprezentanţi ai altor oraşe europene ca: Halmstad din Suedia, Opava din Republica Cehă, Ptuj din Slovenia, Lidkoping din Suedia, Sopron din Ungaria, etc.

Quest este un proiect European demarat sub egida Programului “Intelligent Energy Europe”, care a reunit un parteneriat de mai multe oraşe şi instituţii de cunoaştere, din 13 ţări europene: Republica Cehă, Suedia, Italia, Olanda, Ungaria, Regatul Unit al Marii Britanii şi a Irlandei de Nord, Spania, Franţa, Belgia, Slovenia, Croaţia şi România în vederea evaluării politicilor locale de mobilitate ale oraşelor implicate şi elaborarea unui instrument de audit pentru evaluarea şi îmbunătăţirea calităţii transportului durabil.

Scopul seminarului de la Bath a fost de a permite oraşelor participante să se întâlnească şi să facă schimb de idei şi experienţă cu alte oraşe care împărtăşesc circumstanţe, interese şi provocări similare în vedere îmbunătăţirii politicilor de mobilitate. S-au discutat probleme legate de dezvoltarea strategiilor de transport urban, despre implicarea grupurilor ţintă şi a factorilor decisivi în acest proces, îmbunătăţirea calităţii transportului durabil. Gazda întâlnirii oraşul Bath a prezentat exemple de bună practică în acest domeniu, precum şi etapele dezvoltării strategiei de transport urban în propuneri de proiecte care au fost finanţate şi se află în prezent în implementare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.