Monica Macovei a venit degeaba până la Satu Mare

macovei-sm1macovei-sm3macovei-sm2
„Haideţi oameni buni să nu fim căcăcioşi! Am venit aşa modeşti astăzi la Satu Mare dar să ştiţi că şi Isus a fost un om sărac dar prin ideile sale a cucerit întreaga lume. Monica Macovei este omul care ne va duce partidul acolo unde merită şi anume, la putere. Doar votând cu Monica Macovei vom avea şansa să reformăm acest partid”, şi-a început discursul Adrian Papahagi, unul dintre „ofiţerii” Monicăi Macovei, care a venit astăzi, 15 martie, în oraşul de pe Someş pentru a-şi prezenta moţiunea pentru alegerile interne din PDL. În luarea de cuvânt Papahagi s-a referit la îndemnul dat de tatăl marelui cărturar Nicolae Steinhard, fiului său când acesta a fost închis de către comunişti.

Dacă Vasile Blaga a fost însoţit de o armată de susţinători, „Grupul reformiştilor” din cadrul PDL condusă de Monica Macovei a trimis la Satu Mare doar câţiva susţinători, printre care şi pe Adrian Papahagi. Este important de precizat şi faptul că, dacă la prezentarea moţiunii lui Blaga au participat majoritatea liderilor oragnizaţiei judeţenea PDL Satu Mare, la cea a Monicăi Macovei nu au mai răsmas în sală decât preşedintele organizaţiei judeţene, Petre Mureşan, preşedintele organizaţiei municipale Satu Mare, Claudiu Ardelea, preşedintele organizaţiei de tineret, Adrian Cozma şi o parte dintre delegaţi. Însă, având în vedere declaraţiile făcute de către aceştia în cadrul întâlnirii cu Vasile Blaga ce a avut loc cu doar două ore înainte, nu putem spune că au rămas din loialitate faţă de Monica Macovei.

În luarea de cuvânt Papahagi a declarat că „mandatul nostru nu este de a pactiza cu Crin Antonescu sau cu Victor Ponta. Mandatul nostru este să alcătuim o opoziţie credibilă. În momentul de faţă avem o alternativă de a alege omul inatacabil care se va bate credibil pentru România. În 23 martie vom alege figura iconică a PDL. Liderul nostru trebuie să aibă curaj. Nu poţi să urmezi un laş care se ascunde sub mese şi care a evitat să candideze în propriul colegiul. În schimb Macovei este omul care pentru USL este opoziţia reală, redutabilă”, a declarat acesta.

Monica Macovei a subliniat faptul că „trebuie să readucem partidul la putere şi să creăm un PDL care să coaguleze dreapta în jurul său. Noi avem un mesaj de dreapta. Trebuie să încurajăm antreprenoriatul, să scădem taxele, să atragem investitori. Şi încă un lucru: trebuie să susţinem un candidat al PDL pentru preşedinţie în 2014”, a declarat Macovei.

Vădit deranjată de cei care rând pe rând părăseau sala, Macovei a atras atenţia auditoriului că „totuşi, ar trebui să fim atenţi la cei care rămân, nu la cei care pleacă. Partidul nostru are nevoie de un suflu nou, de forţă iar cei care pleacă, sunt liberi să plece”.

Spre final, întâlnirea era cât pe ce să degenereze într-un mic scandal în momentul în care Macovei a cerut lista cu delegaţii care vor reprezenta organizaţia judeţeană din Satu Mare la Convenţia Extraordinară din 23 martie. „Noi am lucrat zile şi nopţi la această listă. Ce credeţi că noi nu ştim să ne facem treaba? Aţi venit să ne daţi lecţii?”, a luat-o la întrebări Petre Mureşan pe candidata la şefia partidului. Tăvălugul odată pornit, s-au auzit critic unele spuse doar în şoaptă iar altele exprimate cu voce tare. „Eu nu vă reproşez nimic dar cred că am dreptul să văd lista cu delegaţii”,a declarat Macovei. Pentru a pune parcă paie pe foc fostul consilier judeţean Ioan Nistor s-a plâns că deşi el este de 22 de ani în PDL şi a pus umărul la dezvoltarea acestuia, nu a fost inclus pe listă. În cele din urmă vociferările au încetat nu înainte ca unii pedelişti să atragă atenţia Monicăi Macovei să fie mai echilibrată în exprimări.

2 Comentarii la "Monica Macovei a venit degeaba până la Satu Mare"

  1. traian basescu   18 martie 2013 at 8:34 pm

    cozma este un dobitoc prin simpla lui prezenta ……..daca deschide gura te caci pe tine ce perle pdl scoate…….arogant sa nu mai vb…………………intrebare!!!..de unde a avut un cacacios analfabet arogat si prost de cozma sa isi achizitioneze mercedesul cu care este mare printi pdl-ist pe urbele somesului????????????????????asteptam raspuns din partea doamnei macovei pe care a lins-o in cur cand a aparut pe centru!!!

    Răspunde
  2. Bojidar   2 iunie 2013 at 4:23 pm

    Monica Macovei-Alcool a prejudiciat Romania mai mult decat au facut-o la un loc cei care li se spun “Ţigani sau rromi “. Dar Monica Macovei-Alcool, Daniel Morar, Codruţa Kovesi, Petre Lăzăroiu, Iulia Motoc sau spitalul 9, Horia Georgescu (Giumbix) – preş, Oana Hăineală – preş şi Ana Maria Pătru – preş îşi datorează ascensiunea publică celui pe care-l poartă în suflet şi care le-a deschis uşile unor mari instituţii ale statului, proptindu-i în cele mai înalte funcţii: Parlamentul European, DNA, Parchetul General, Curtea Constituţională, Consiliul Superior al Magistraturii, Agenția Naționala de Integritate şi Autoritatea Electorală Permanentă. Astăzi, îi găsim tot pe acolo şi tot cu naşu’ în suflet (Santaj Basescu, fost Traian). Doar cei cu Cacarau in gura si cu naşu’ în suflet sustin ca JUSTITIA BASISTA ESTE INDEPENDENTA. Aproape 70% dintre romani si-au exprimat neincrederea in justitia din Romania in ianuarie 2013. Ceilalti ne-am lamurit de mult.

    Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.