Adrian Ştef a depus o jerbă de flori la bustul lui Petofi Sandor

stef-15martie

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare Adrian Ştef a participat astăzi, 15 martie, la manifestările organizate în Carei cu ocazia comemorării revoluţiei din 1848-1849. Adrian Ştef a depus o jerbă de flori la bustul lui Petofi Sandor, iar de la ora 17.00 a participat la spectacolul omagial cu titlul „Cred în bine, în dreptate şi în frumos” în sala cavalerilor din castelul Karolyi.
În continuare vă redăm mesajul transmis de Adrian Ştef tuturor celor prezenţi şi cetăţenilor de etnie maghiară:

Ziua de 15 martie reprezintă o dată importantă în istoria naţiunii maghiare. În această zi, care păstrează vie amintirea spiritului revoluţionar de la 1848, transmitem salutul nostru maghiarilor din întreaga lume. Împărtăşim bucuria acestei zile cu membrii comunităţii maghiare din Satu Mare. Întreaga societate românească, în care maghiarii sunt parte integrantă, salută acest moment aniversar şi îşi readuce aminte de ceea ce în 1848 i-a unit pe români şi maghiari, idealul de libertate.
Suntem în anul în care vom vota o nouă Constituţie a României. Revizuirea art. 1 din Constituţie, „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”, este o cerere care poate fi înţeleasă, dar care nu poate fi acceptată. România este stat naţional unitar, în care noi toţi, români şi maghiari, avem responsabilitatea să muncim împreună pentru a ne construi aici viitorul. Este inutil să ne pierdem în polemici sterile, în dispute revanşarde şi în atitudini care nu produc altceva decât ură, neîncredere şi instabilitate. La probleme de actualitate trebuie să găsim soluţii de actualitate.
Vă urez să aveţi o sărbătoare demnă, să vă cinstiţi eroii în pace şi respect!”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.