O delegaţie din Zutphen efectuează o vizită în judeţul Satu Mare

J.-Arnold-Gerissten-si-dr.-Dorel-Coica
zutphen1zutphen2
Primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef şi subprefectul Cristian Sasu au primit azi, 8 martie, vizita unei delegaţii din Zutphen (Olanda), oraş cu care municipiul nostru este înfrăţit de patru decenii. Delegaţia este condusă de primarul oraşului Zutphen, J. Arnold Gerissten şi de viceprimarii Rik de Lange respectiv Adriaan van Oosten. Din delegaţia olandeză mai fac parte Bonnes Venema şi Albert van Hoff, membrii în Consiliul de conducere a Fundaţiei „Casa Sătmăreană”.

Potrivit celor declarate de Dorel Coica în cadrul întâlnirii s-au purtat discuţii în vederea dezvoltării relaţiilor dintre cele două oraşe, Zutphen şi Satu Mare dar şi dintre regiunea de care aparţine oraşul olandez şi judeţul nostru. „Dorim să dezvoltăm relaţiile pe mai multe paliere cum ar fi domeniul socio-economic, cel cultural dar şi în domeniul sănătăţii. De asemenea, am considerat că este oportun să aducem această relaţie la nivelul zonei, regiunii respectiv a judeţului. În perioada următoare vom efectua vizite reciproce astfel încât, o delegaţie din Satu Mare se va deplasa în Olanda iar noi vom primi vizita unei delegaţii din ţara respectivă”.

Primarul olandez a subliniat importanţa dezvoltării acestor relaţii declarând că „în această perioadă de criză economică care se simte atât în România cât şi în Olanda, consider că este important să punem accent pe asistenţa socială dar şi pe alte paliere cum ar fi, economia, turismul, sănătatea, învăţământul, etc”.

Dorel Coica a precizat că se vor purta discuţii şi în ceea ce priveşte situaţia „Căminului de Argint” din Viile Satu Mare. „Vă asigur că acest cămin va rămâne deschis”, a declarat Coica. Potrivit edilului-şef al Sătmarului, în zilele următoare delegaţia olandeză va efectua mai multe vizite în municipiul, reşedinţă de judeţ şi în Viile Satu Mare „iar sâmbătă după-amiază îi invit la Restaurantul „Romantic”, acolo unde Primăria îşi sărbătoreşte doamnele”.

La finalul conferinţei de presă membrii delegaţiei olandeze au oferit buchete de flori jurnalistelor prezente în sală.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.