Castellum – un nou post de televiziune care va emite din Carei

castel-carei

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, solicitarea societăţii Art Design Studio Production SRL de acordarea a unei licenţe audiovizuale prin reţele de comunicaţii televiziunii generaliste Castellum.

Postul Castellum va emite programe din localitatea Carei şi va fi retransmis pe reţelele Digital Cable Systems SA în judeţele Satu Mare şi Maramureş. Televiziunea va avea ca principal obiectiv „promovarea turistică a castelului Karolyi, a expoziţiilor şi concertelor ce au loc în sălile castelului şi a investiţiilor făcute de Primăria Municipiului Carei în proiectele de dezvoltare locală”.

Astfel, emisiunea „La castel” care va fi difuzată pe postul Castellum se va realiza în incinta sălilor expoziţionale ale castelului Károlyi, în ziua de luni când castelul este închis publicului. Totodată, se vor realiza emisiuni muzicale în saloane ale castelului şi emisiuni culturale în biblioteca din castel.

Totodată, de luni până vineri, între orele 19.00 – 19.45, postul Castellum va difuza grupajul informativ cu titlul „Actualitatea careiană”.

Televiziunea va difuza 10% programe producţie proprie şi 90% programe retransmise de la postul Informaţia TV..

Grila postului Castellum va cuprinde programe de informare (40%), programe educative, culturale şi religioase (30%), filme (10%), programe de divertisment (10%) şi publicitate (10%).

Echipa televiziunii Castellum este formată din trei cameramani, un regizor de emisie, un editor video şi trei redactori. Valoarea investiţiei în televiziunea Castellum este de 150.000 de euro, din surse proprii.

Postul Castellum va beneficia de suportul logistic al ziarelor Informaţia Zilei şi Szatmari Magyar Hirlap, al postului Informaţia TV şi al Fundaţiei Pro Castellum. Solicitarea de acordare a licenţei postului Castellum a fost aprobată de membrii CNA cu şase voturi „pentru” şi patru „împotrivă”.

economica.net

5 Comentarii la "Castellum – un nou post de televiziune care va emite din Carei"

 1. satmareanu,   8 martie 2013 at 7:44 am

  Bravo ! Succes !

  Răspunde
 2. radu   8 martie 2013 at 2:32 pm

  uite asa incearca kovacs sa isi mascheze afacerile pe bani publici la fel cum a facut si cu renovarea castelului si cumpararea de mobile vechi….cica antice dar proaspat baituite in atelierele de lucru covaciste… un primar cu poprire pe salar care construieste fabrica noua de moblia si nic macar nu are o locuinta a sa ar fi demn de orice carte a recordurilor!!!!

  Răspunde
 3. banel   8 martie 2013 at 4:07 pm

  cica tatal si fiica au gasit la covaciu in primarie closca cu puii de aur si pana nu lasa orasu falimentar nu se lasa…..

  Răspunde
 4. careiu   9 martie 2013 at 1:47 pm

  fiul de suflet al lui ceausescu si baselu falimenteaza careiu cu ajutorul unor satmareni ahtiati dupa galbeni.
  goane dupa avere e intrecuta doar de ura impotriva romanilor a celui din fruntea urbei pe care o duce spre faliment cu succes.
  ramane un mister la ce i iajuta exprimarea vulgara si violentele verbale la adresa personalului din primarie , pur si simplu terorizat de cuplul udmrist careian!

  Răspunde
 5. flaviu   9 martie 2013 at 6:48 pm

  romanii din CAREI cer drepturi egale cu alte minoritatii maghiare din ROMANIA!!!
  romanii din CAREI cer sa poata avea posibilitatea de a se inscrie la concursurile pentru posturile din primaria Carei din Romania fara sa fie obligati sa cunoasca scris si vorbit limba maghiara!!!!
  romanii din CAREI vor sa ca elevii de la sectia romana sa aiba profesori vorbitori de limba romana si nu care sa le schingiuiasca limba!!!
  Mai ales ,romanii din CAREI solicita posibilitatea de a se proteja MONUMENTELE romanesti de furia celor doi primari UDMR din CAREI!!!!!

  Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.