Care este pozitiția Ministerului Educației în cazul “profesorului porno”

Într-un comunicat de presă emis de biroul de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale se arată că ministerul nu este de acord cu sancţiunea aprobată de Consiliul de Administraţie al Colegiului Tehnic “Traian Vuia” din Satu Mare în cazul profesorului care s-a filmat făcând sex în incinta şcolii. În continuare vă redăm integral conţinutul acestui comunicat:

„Ministerul Educației Naționale își exprimă dezacordul față de sancţiunea aprobată de Consiliul de Administrație (CA) al Colegiului Tehnic “Traian Vuia” din Satu Mare în cazul profesorului de educaţie fizică şi sport care s-a filmat într-o postură indecentă, în incinta unității de învățământ. Consiliul de Administraţie al acestei şcoli a hotărât doar ca profesorul să nu poată ocupa, timp de trei ani, funcții de conducere în învățământ și să nu poată participa, timp de doi ani, la examenele de promovare în grad didactic.

Ministerul Educației Naționale consideră că asemenea comportamente exhibate cu nonşalanţă în mediul școlar sunt intolerabile, iar sancțiunile trebuie să fie pe măsura abaterilor de la moralitate, regulamente și reglementări legale. În acest sens, Legea Educației nr. 1/2011 permite aplicarea mai multor tipuri de sancțiuni, până la desfacerea contractului de muncă”.

foto: Gazeta de Nord-Vest

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.