80.000 lei amenzi aplicate pentru încălcarea legii privind comerţul cu alcool

alcool1
Reprezentanţii Direcţiei de Accize şi Operaţiuni Vamale împreună cu organele Serviciul de Inspecţie Fiscală Satu Mare au întreprins o serie de acțiuni de verificare pe linia comerţului cu alcool.  Cu această ocazie s-au aplicat sancțiuni în valoare totală de 80.000 de lei pentru nerespectarea normelor legale în vigoare.

  • Cu ocazia controlului efectuat la S.C. RAMALD S.R.L. Satu Mare s-a constatat că societatea deţinea cantitatea de 18 litri de băuturi spirtoase, cu o concentraţie alcoolică de aproximativ 30 grade, cu aromă de vodcă, fără a deţine documente de provenienţă şi fără marcaje fiscale, încălcând astfel art. 206 din Legea nr. 571/2003, motiv pentru care s-a aplicat o sancţiune de 20.000 lei, iar prejudiciul estimat, format din accize datorate bugetului de stat, este de 432 lei.
  • La un control inopinat la S.C. CAFE BAR SANDY S.R.L. din Satu Mare, situat pe B-dul Muncii nr. 27/A, s-a constatat că societatea comercială deţinea 20 litri băutură spirtoasă,cu aromă de votcă, pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă, fapt pentru care s-a aplicat o amendă de 20.000 lei, valoarea prejudiciului fiind de 480 lei.
  • Cu prilejul verificărilor s-a efectuat un control şi asupra autoturismului SM 04 XVE, parcat tot la aceeaşi adresă, ocazie cu care s-a constatat că proprietarul autoturismului, SAVA GHEORGHE, domiciliat în Satu Mare, str. Costache Negruzzi nr.7, deţinea cantitatea de 51 litri de băutură spirtoasă, cu aromă de votcă, fără a deţine documente de provenienţă şi fără marcaje fiscale. Întreaga cantitate de alcool fost confiscată şi s-a aplicat o sancţiune în valoare de 20.000 lei, prejudiciul estimat fiind de 1.224 lei.
  • O cantitate de 47 litri de băutură spirtoasă a fost depistată şi la S.C. ESERA S.R.L. Satu Mare, str. Corvinilor nr. 35, care nu era etichetată şi nu avea nici banderole fiscale, fapt pentru care s-a aplicat o sancţiune de 20.000 lei, prejudiciul fiind estimat la 1.128 lei.
  • La controlul efectuat asupra autoturismului marca Ford, nr. SJ 07 MAK, condus de NAGY ŞANDOR ISTVAN, domiciliat în localitatea Samşud, jud. SĂLAJ, s-a descoperit cantitatea de 150 kg zahăr alb, pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă, aplicându-se o sancţiune de 1.500 lei, prejudiciul estimat fiind de circa 600 lei.

Având în vedere rezultatele obţinute până în prezent, prefectul Eugeniu Avram a cerut intensificarea acţiunilor de control astfel încât să se reducă numărul agenţilor economici care nu respectă dispoziţiile legale, să fie atrase la buget sumele datorate în urma activităţilor economice desfăşurate dar şi să fie un semnal că legea trebuie respectată de toate societăţile comerciale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.