Băbășan acuză Primăria Satu Mare de plăţi ilegale făcute către SC Florisal SA

pdl-satu-mare
Prejudiciul cauzat prin plăţile efectuate în perioada 2009-2011, de către Primăria municipiului Satu Mare către SC Florisal SA, sume ce reprezintă contravaloarea unor servicii de salubrizare la tarife mai mari decât cele stabilite prin contractul încheiat între părţi, descoperite de Curtea de Conturi, a fost tema conferinţei de presă de astăzi, 4 martie organizate la sediul PD-L. La întâlnirea cu presa au participat prim-vicepreşedintele organizaţiei municipale a PD-L Satu Mare, Sergiu Băbăşan şi secretarul general, Valentin Mureşan.

Potrivit celor declarate de Băbăşan, pentru prejudiciul creat ce depăşeşte suma de 3,7 milioane lei, trebuie trase la răspundere atât fosta administraţie a Primăriei Satu Mare cât şi conducerea SC Florisal SA. „În urma verificărilor s-a constatat că în perioada 2009-2011 s-au efectuat plăţi necuvenite către operatorul SC Florisal SA, pentru servicii de salubrizare la tarife mai mari decât cele stabilite prin contractul încheiat. Abaterea s-a datorat acceptării la decontare a tarifelor actualizate eronat în funcţie de indicele mediu al preţurilor de consum pentru populaţie, pentru apă, canal, salubritate şi nu în funcţie de nivelul mediu al indicatorului ratei inflaţiei sau deflaţiei pe ultimele 12 luni, aşa cum a fost prevăzut în contractul de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare a municipiului”, a declarat Băbăşan.

Verificarea cheltuielilor de salubrizare decontate în 2011 a scos în evidenţă faptul că SC Florisal SA a încasat lunar contravaloarea unor servicii de „colectare şi transport reziduuri nemenajere” la nivelul unor cantităţi de 1.500-2.000 mc în condiţiile în care, aceste servicii nu sunt contractate de Primăria Satu Mare respectiv nu sunt înscrise în contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de salubrizare nr. 462/2005, nici în Caietul de sarcini sau Regulamentul Serviciului de salubrizare a municipiului Satu Mare aprobat prin HCL nr. 149 din 2009 şi nici în actele adiţionale încheiate ulterior.

„În concluzie, se constată că decontarea din bugetul municipiului Satu Mare a reziduurilor nemenajere s-a făcut fără temei legal, prestările de servicii aferente respectivelor deşeuri fiind cuprinse în contractele de prestări servicii încheiate şi nu sunt aferente lucrărilor de salubrizare a domeniului public şi privat”, a declarat prim-vicepreşedintele PD-L Satu Mare.

În acest context Sergiu Băbăşan adresează câteva întrebări primarului municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica:
„Întrebări adresate domnului primar Dorel Coica:
1. Să le spună sătmărenilor, de când e primar câţi bani a decontat către SC Florisal SA în baza actelor adiţionale prin care tarifele au fost modificate ilegal, după cum reţine Curtea de Conturi în raportul pe 2011?
2. Ce demersuri legale a făcut pentru recuperarea prejudiciului constatat de Curtea de Conturi?
3. Ce măsuri legale a luat pentru anularea actelor adiţionale prin care preţurile au fost majorate ilegal?
4. La recuperarea prejudiciului (pentru că nu există nici o scuză în ceea ce priveşte recuperarea acestuia) va proceda la fel cum a procedat fosta administraţie în ceea ce privesc sumele încasate ilegal pentu blocatul de roţi, sau va restitui banii nemijlocit sătmărenilor? Dacă Instituţia Primarului nu va face nimic ne vom adresa justiţiei deoarece suma de 3,7 milioane lei nu este de neglijat. Din aceşti bani se puteau repara drumuri sau construi grădiniţe”.

În altă ordine de idei Valentin Mureşan şi-a manifestat dezacordul faţă de poziţia ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a primului ministru, Victor Ponta şi a preşedintelui Senatului, Crin Antonescu cu privire la aderarea României la Spaţiul Schengen.

6 Comentarii la "Băbășan acuză Primăria Satu Mare de plăţi ilegale făcute către SC Florisal SA"

 1. Satmarean   4 martie 2013 at 3:39 pm

  In primul rand , constatarile Curtii de conturi sunt opozabile in instanta. Asa ca pana nu se termina procesul nu e nimic ilegal. Nu ai pregatirea necesara sa emiti constatari despre probleme de natura legala, mai Babasan… Si legat de blocar vorbesti prostii; te bazezi pe nestiinta oamenilor. Da' vezi ca in oras mai exista si oameni cu carte. F#ck off.

  Răspunde
 2. Irina   4 martie 2013 at 8:52 pm

  Se baga si desteptul asta in seama……….sa nu dispara de tot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-PDL-ul

  Răspunde
 3. Hatmanul   4 martie 2013 at 9:05 pm

  Ma fratilor da unde dracu erati in anii aceia,parca la guvernare,ce ati facut.Despre ce au zis Ponta,va dat peste bot Matelotul,apreciind punctul de vedere al premierului asa ca alta data politicienii lui peste nu va mai dati cu parerea ca pute.

  Răspunde
 4. Vasile   4 martie 2013 at 9:38 pm

  Afara ploua! E vina lui Babasan si a PDL-ului ca ploua ba afara. Sa ne fure Coica cu Puscas de la Florisal linistiti, am luat pozitia caprei, suntem multumiti.

  Răspunde
 5. Alt satmarean   5 martie 2013 at 7:28 am

  Mai Satmarean nevasta ta naste un copil negru si tu spui in continuare" nu cred ca m-a inselat pana nu o vad eu".Din cauza oamenilor ca Satmerean isi bat astia joc de noi si ne fura la marele greu

  Răspunde
 6. simion   5 martie 2013 at 9:01 am

  hai bre babasane mai schimba si tu subiectul ca ne-ai cam plictisit

  Răspunde

Scrie un comentariu