Autorităţile se vor implica în rezolvarea problemelor sătenilor din satul Dacia

sat-dacia2
sat-dacia1

Pentru a veni în sprijinul locuitorilor din satul Dacia, comuna Doba, prefectul Eugeniu Avram, senatorul Valer Marian şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor, s-au deplasat în mijlocul oamenilor pentru a stabili soluţiile de rezolvare a problemelor cu care aceştia se confruntă. La discuţiile purtate la căminul cultural au participat aproximativ 30 de persoane.

Cea mai stringentă problemă a locuitorilor din respectivul sat o reprezintă reabilitarea unei porţiuni de circa 1,8 km din drumul ce face legătura dintre localităţile Dacia şi Boghiş, care în prezent se află într-o stare absolut impracticabilă, precum şi reabilitarea a 800 de metri din drumul de legătură dintre satele Boghiş şi Traian. În privinţa drumului dintre Dacia şi Boghiş, care este catalogat drum judeţean, vicepreşedintele Mircea Govor a anunţat că va fi inclus ca şi o prioritate în programul de reabilitări ce va fi derulat în acest an de Consiliul Judeţean. Legat de porţiunea de drum comunal dintre Boghiş şi Traian, senatorul Valer Marian a afirmat că se vor găsi surse din partea organizaţiei judeţene PSD Satu Mare pentru refacerea acelei porţiuni în lipsa sprijinului din partea autorităţii locale.

O altă problemă a sătenilor o reprezintă lipsa unei curse de transport de călători care să includă şi satul Dacia. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a precizat că se vor face demersuri pentru includerea acestui sat în rutele ce vor fi licitate de către Ministerul Transporturilor, astfel oamenilor urmând să li se asigure accesul la serviciile de transport prin intermediul firmelor specializate.

Legat de reclamaţiile privind pagubele produse de mai multe turme de oi în culturile agricole şi lipsa unor măsuri împotriva celor vinovaţi cu toate că au fost depuse mai multe reclamaţii, prefectul Eugeniu Avram a afirmat că va solicita conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie să verifice situaţia şi să dispună măsurile legale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.