Ziua Internaţională a Bolilor Rare marcată la Carei

zi-boli-rare1zi-boli-rare2zi-boli-rare3
Azi, 27 februarie, de la ora 12.30 s-a desfășurat un marș cu ocazia „Zilei Internaţionale a Bolilor Rare” unde au participat peste 250 de persoane, majoritatea tineri şcolari. Marșul a fost organizat de Asociația „Werdnig Hoffman” în colaborare cu Direcția de Cultură și Sport și cu sprijinul Poliției municipale Carei.

S-a pornit din fața bisericii romano-catolice Calasantius și prima oprire a fost Primăria municipiului unde, viceprimarul municipiului Carei, Ludovic Keizer a stat de vorbă cu membrii asociației. Toți participanții marșului s-au deplasat apoi în parcul dendrologic unde Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a ținut un scurt discurs despre obiectivul principal al manifestației şi anume sensibilizarea populației cu privire la bolile rare și de a evidenția impactul acestora asupra vieții pacienților.

De la ora 13.30, Castelul Károlyi a găzduit un simpozion pe tema bolilor rare. În deschidere a luat cuvântul Bogdan Georgescu, Veres Robert din partea Asociației „Werdnig Hoffman”, dr. Andrei Lovász, consilierul judeţean Rodica Maxi, jurnalista Doina Măceșan și protopopul Radu Filip. Evenimentul s-a încheiat cu un scurt moment artistic susținut de formația „Magic Dance” a Centrului cultural municipal, condusă de Raluca Păvăluc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.