Adrian Ştef şi Ovidiu Silaghi fac parte din Biroul Permanent Naţional a PNL

stef
congres4crin1

Liberalii s-au reunit vineri, 22 februarie, în congres extraordinar pentru a vota schimbarea statutului. Congresul extraordinar s-a finalizat cu aprobarea statutului şi votarea organizării unui congres ordinar sâmbătă, 23 februarie, pentru alegerea conducerii formaţiunii. Din cadrul Biroului Permanent a PNL face parte ca membru de drept preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare Adrian Ştef, iar deputatul Ovidiu Silaghi a fost ales ca vicepreşedinte executiv al PNL.

Conducerea partidului s-a reunit joi seară în Delegaţia Permanentă şi a adoptat proiectul de statut care apoi a fost propus congresului. Cu această ocazie preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat că statutul liberalilor, care a fost modificat, este unul eficient şi perfect democratic, punctând că nu poate fi vorba de deficit de democraţie în acest document. „Într-un cuvânt este un statut eficient şi perfect democratic. Mai democratic dacă putem să folosim un grad de comparaţie decât orice alt statut al PNL după ’90. De ce? Pentru că aduce la decizie cel mai mare număr de oameni. Este vorba de 60 şi ceva de oameni”, a spus Antonescu, la Palatul Parlamentului, după şedinţele conducerii PNL.

„Atâta vreme cât alegi nu este niciun deficit de democraţie şi repet în momentul în care de fapt toate deciziile politice ale partidului sunt luate de oameni pe care nu-i pune cineva pe listă şi care sunt toţi expresia unei maxime reprezentativităţi pentru că de fapt sunt votaţi de cetăţenii României, de organizaţiile partidului, de grupurile parlamentare ale partidului cred că vorbim de maximă democraţie şi sper eu şi de o eficienţă mulţumitoare”, a afirmat preşedintele PNL.

„Conducerea unui partid înseamnă decizii şi deciziile sunt luate de Delegaţia Permanentă o dată la trei luni, în timp ce deciziile cele mai importante de Biroul Politic Naţional care se întruneşte lunar, în mod regulat, sau ori de câte ori este nevoie în raport cu atribuţiile sale. Nimeni între şedinţele Biroului Politic Naţional nu ia decizii, dacă ele sunt prerogative şi sunt marea majoritate prerogative ale Biroului Politic Naţional. Nu ia nimeni decizii între. Toată lumea de la preşedintele partidului până la toţi din teritoriu aplică deciziile luate de acest birou”, a mai spus Antonescu.

Noul statut al PNL a fost votat vineri seara cu 1.424 de voturi pentru şi doar trei impotriva, ale lui Călin Popescu Tăriceanu, Ludovic Orban şi Victor Paul Dobre. Cele două amendamente susţinute de Tăriceanu de la tribună nu au mai fost supuse votului.

Din delegatia sătmăreană fac parte peste 35 de liberali între care deputatul Ovidiu Silaghi, preşedintele CJ şi al organizaţiei municipale, Adrian Ştef, viceprimarul Marcela Papici, preşedintele PNL Carei, Ilie Ciută şi consilierul judeţean, Iosif Pinter.

 

Un Comentariu la "Adrian Ştef şi Ovidiu Silaghi fac parte din Biroul Permanent Naţional a PNL"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.