Valer Marian a vorbit azi despre creşterea exagerată a facturilor la utilităţi

valer-marian
În cadrul unei conferinţe de presă organizate astăzi, 21 februarie la sediul USL, senatorul Valer Marian a făcut referire la creşterea exagerată şi nejustificată a preţurilor la utilităţi (gaz, apă potabilă, energie electrică şi telefonie prin cablu). În acest sens parlamentarul sătmărean a prezentat şi câteva dovezi în care este parte chiar el personal sau formaţiunea politică pe care o reprezintă.

„În decembrie 2012 am primit o somaţie de la executorul judecătoresc Danciu Gheorghe, mai precis pe 13 decembrie, prin care PSD este somat să achite 240 milioane de lei vechi din care 110 milioane reprezintă plata unor facturi de gaz pe perioada anul 2009, 110.000.000 penalităţile şi alte 20 de milioane onorariul. În acest caz filiala judeţeană a PSD Satu Mare nu a fost citat iar hotărârea este nelegală şi neîntemeiată deoarece acest spaţiu nu mai este racordat la gaz din 2008. Este un caz evident de furt, de escrocherie din parte E-ON Gaz. Mai trebuie să adaug că hotărârea respectivă a fost prezentată în data de 4 noiembrie 2009 şi a rămas definitivă şi irevocabilă pe 29 noiembrie 2009. Termenul de prescriere în România este de 3 ani, perioadă care s-a finalizat în 29 noiembrie 2012. Însă, acest Danciu Gheorghe înregistrează cererea E-ON Gaz în data de 12.12.2012, la două săptămâni după prescrierea cererii. Judecătoria Satu Mare încuvinţează cererea lui Danciu. Aici este vorba de reavoinţă atât din partea E-ON Gaz cât şi din partea Judecătoriei”.

În continuare senatorul Valer Marian a făcut referire şi la un alt caz asemănător. Este vorba despre o factură de gaz de 12 milioane de lei vechi primită pe adresa biroului său senatorial. „Mi se pare exagerat şi am aflat că proprietarul, Consiliul Judeţean, plăteşte zeci de miliarde la E-ON Gaz deoarece de ani de zile nu s-a făcut o verificare minimă în ceea ce priveşte modalitatea de calcul al acestor facturi. Solicit pe această cale CJ să verifice modul de calcul a facturilor pentru gaz deoarece este vorba de banii cetăţenilor. De asemenea, ultima factură de gaz pe care l-am primit acasă la apartamentul meu unde am trei camere este de 3.750.000 lei, în condiţiile în care stau trei, patru zile la Bucureşti şi nu folosesc aragazul la gătit”, a declarat Marian.
„Totodată am constatat că în ultima perioadă s-au dublat facturile la utilităţi. Astfel solicit, având în vedere că a fost instalată o nouă conducere la Apaserv dar şi domnului primar să revadă modul de calcul al acestor facturi, să facă un calcul corect şi să nu exploateze buna credinţă a contribuabililor. De asemenea am constatat că au crescut exagerat facturile la energia electrică. Şi aici în curând vor fi instalaţi directori noi şi le vom cere să revadă formula de calcul al acestor facturi”, a subliniat parlamentarul sătmărean.

În altă ordine de idei Valer Marian a făcut referire şi la distribuirea ajutoarelor acordate de Uniunea Europeană spunând că „m-am trezit şi eu zilele trecute cu un plic în care mi se cere să merg să ridic acest ajutor. Vreau să vă spun că acest ajutor constând în alimente se acordă şomerilor, persoanelor cu handicap, celor cu venituri mici dar eu nu mă încadrez în niciuna dintre aceste categorii. E degringoladă totală acolo. Ar fi şi mai grav dacă am constata că ajutoarele persoanelor care nu se duc după aceste pachete s-ar distribui la angajaţi s-au ar fi scoase la vânzare prin diverse magazine. Solicit primarului municipiului Satu Mare dar şi organelor de Poliţie să facă verificări asupra modului de distribuire a ajutoarelor de la UE în ultimii doi ani. Aceste ajutoare trebuie să ajungă la oamenii aflaţi în situaţii critice şi nu la funcţionarii bine plătiţi ai acestui serviciu”.

Ca urmare a solicitării senatorului Valer Marian în ceea ce priveşte efectuarea unor controale de către Garda Financiară, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Direcţia Generală a Finanţelor Publice la societăţi care comercializează alimente şi băuturi alcoolice respectiv răcoritoare, au fost aplcate amenzi substanţiale pentru neregulile găsite, în valoare totală de peste 100.000 lei. „Astfel de controale vor continua. Vom solicita controale zilnice în pieţele din Satu Mare unde ar trebui să se regăsească micii producători şi nu mafia ţigănească, rusească sau turcească. Dacă nu, atunci noi parlametarii vom face echipe proprii şi vom face curăţenie în pieţe”, a declarat Valer Marian.

În altă ordine de idei, în ceea ce priveşte reacţia la scrisoarea deschisă adresată preşedintelui PSD, Victor Ponta, senatorul Valer Marian a declarat că până la această oră nu a primit niciun răspuns din partea premierului.

2 Comentarii la "Valer Marian a vorbit azi despre creşterea exagerată a facturilor la utilităţi"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.