Dârle acuză conducerea spitalului județean că nu comunică cu medicii

dialog-social
În cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social organizată astăzi, 21 februarie în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ, secretarul „Cartel Alfa”, Vasile Dârle, a acuzat managementului Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Satu Mare pentru că acesta nu ar mai avea niciun fel de dialog cu cadrele medicale.

De asemenea, Dârle şi-a manifestat dezamăgirea că la şedinţa de astăzi nu a fost prezentă conducerea Consiliului Judeţean şi a Primăriei municipiului Satu Mare. Totodată acesta a subliniat că medicii se plâng de faptul că actuala conducere a SJU nu ţine cont de părerile cadrelor medicale. Potrivit lui Dârle, în cursul lunii decembrie 2012, sindicatul medicilor a înaintat un document conducerii spitalului prin care a identificat soluţii în ceea ce priveşte concediile de odihnă, deoarece o parte dintre medici nu au fost în concedii din cauza gărzilor, însă până în prezent nu au primit niciun răspuns.

„Fac referire la legea dialogului social şi recomand conducerii Spitalului Judeţean să se consulte cu reprezentanţii medicilor”, a declarat Dârle. În luarea de cuvânt, directorul de îngrijiri din cadrul SJU Satu Mare, Gabriela Opriş a declarat că, Consiliul de Administraţie nu s-a mai întrunit din luna decembrie a anului trecut, însă înainte reprezentanţii sindicatului medicilor au fost întotdeauna invitaţi la acele şedinţe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.