A fost instalată noua conducere a AJOFM

Instalare-AJOFM-Marcel-Marusca
Marcel-MaruscaSimona-Dersidanajofm1
Marcel Maruşca şi Simona Derşidan, noul director executiv respectiv directorul executiv adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muincă (AJOFM) Satu Mare au fost instalaţi în funcţie în cursul zilei de astăzi, 21 februarie. Ceremonia de instalare a avut loc la sediul instituţiei.

La eveniment au participat subprefectul judeţului Satu Mare, Cristian Sasu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef, vicepreşedintele aceleiaşi instituţii Mircea Govor, viceprimarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Radu Roca dar şi angajaţi ai AJOFM.

Cristian Sasu a dat citire ordinului de instalare a noilor şefi la cârma AJOFM subliniind totodată că sunt mari aşteptări de la noua conducere având în vedere numărul mare al persoanelor din judeţ care sunt în căutarea unui loc de muncă.

În luarea de cuvânt Adrian Ştef a declaclarat că AJOFM este una dintre cele mai importante instituţii şi din acest motiv doresc să atrag atenţia noii conduceri că vor lucra cu oameni care au probleme. Nu mă interesează datele statistice. Eu vreau rezultate. Vreau să ştiu câţi oameni şi-au găsit prin intermediul instituţiei pe care o conduceţi locuri de muncă. Este foarte important să colaboraţi cu IŞJ-ul, să reorienteze oamenii către meserii”.

Mircea Govor a declarat că „mă bucur pentru Marcel Maruşca deoarece am încredere extraordinară în el şi ştiu că va muncii pentru a ajuta oamenii”.

În ceea ce priveşte obiectivele pe care le are în vedere noua conducere a AJOFM, Marcel Maruşca a declarat că „noua conducere va încerca să fie o interfaţă între cei care îşi caută un loc de muncă şi angajatori. Ne va preocupa integrarea în câmpul muncii a absolvenţilor de liceu dar şi a absolvenţilor de studii superioare”.

Din statisticile instituţiei reiese că la 31 ianuarie 2013, la nivelul judeţului Satu Mare au fost înregistraţi un număr de 8.009 şomeri, dintre care 3.144 sunt femei. Dintre aceştia sunt în plată un număr 2.484 de persoane. În prezent, în judeţ rata şomajului este de 5,25%. Din aceleaşi evidenţe reiese că la 18 februarie 2013, în judeţul Satu Mare erau un număr de 189 de locuri de muncă vacante din care 176 la Satu Mare şi 13 la Carei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.