“Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare”

Deseuri

Începând cu luna martie, Asociaţia RoRec împreună cu Primăria municipiului Satu Mare, vin în sprijinul sătmărenilor care deţin deşeuri electrice şi electrocasnice (DEEE,) grele sau voluminoase, cu un nou serviciu de colectare gratuită de la domiciliu.

Cetăţenii, instituţiile publice, operatorii economici care vor să se debaraseze în mod corect de echipamentele uzate din casă sau din birou sunt invitaţi să apeleze următoarele numere de telefon: 0742.550.071 şi 0756.055.632. Acestea sunt disponibile de luni până sâmbătă, între orele 09.00-18.00, şi se adresează publicului interesat să facă o programare pentru transportul deşeurilor electrice şi electrocasnice grele sau voluminoase.

Colectarea gratuită a obiectelor electrice şi electrocasnice ieşite din uz se va face pe baza programărilor adunate în decursul unei luni, la cele două numere de telefon amintite, respectiv în prima zi de sâmbătă a fiecărei luni. Pentru luna martie, colectarea va avea loc sâmbătă, 2 martie 2013.

Acest serviciu este destinat comunităţii sătmărene, în vederea facilitării procesului de colectare a deşeurilor electrice şi electronice. Primăria municipiului Satu Mare şi Asociaţia RoRec le oferă cetăţenilor, prin acest nou serviciu, încă o modalitate prin care se pot debarasa corespunzător de echipamentele uzate, în afara acţiunilor de colectare a DEEE-urilor din cadrul campaniei “Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare”.

“Să ne dorim un oraş mai curat şi mai puţin poluat nu e suficient. De aceea Asociaţia RoRec este în permanentă căutare de modalităţi prin care să uşureze procesul de colectare pentru cetăţeni, instiţutii publice, operatori economici. Prin acest nou serviciu de colectare gratuită de la domiciliu, ne dorim să venim încă o dată în sprijinul sătmărenilor care au deşeuri EEE voluminoase sau grele. Tot ce trebuie să facă este să ne sune – de restul ne ocupăm noi!”, a declarat Florin Popa, reprezentant zonal al Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec.

În anul 2012, Asociaţia RoRec, cu sprijinul autorităţilor locale, a derulat 15 acţiuni de colectare în judeţul Satu Mare, în cadrul cărora s-au colectat peste 100.000 de kilograme de deşeuri electrice şi electrocasnice.

Pentru mai multe informaţii despre acţiunile întreprinse de către Asociaţia RoRec în scopul colectării DEEE şi a educării publicului în acest spirit, accesaţi www.rorec.ro. De asemenea, pentru a simţi pulsul comunităţii create la nivel naţional de către Asociaţia RoRec, puteţi vizita şi adresa de facebook.com/AsociatiaRoRec.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.