La Spitalul Judeţean se va pune accent pe schimbarea mentalităţii medicilor

spitalul-jdetean
Potrivit conducerilor Consiliului Judeţean (CJ) şi al Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Satu Mare, investiţiile pentru modernizarea clădirilor şi dotării cu aparatură performantă vor continua şi în acest an la nivelul sistemului sanitar sătmărean. De asemenea, se va pune un accent deosebit pe schimbarea mentalităţii medicilor şi ai asistenţilor medicali în relaţiile cu bolnavii. Anunţurile au fost făcute astăzi, 20 februarie, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul SJU Satu Mare.

La conferinţa de presă au participat preşedintele şi vicepreşedintele CJ, Adrian Ştef respectiv Mircea Govor, managerul SJU, Adrian Marc, directorul economic al instituţiei, Mircea Pal dar şi directorul medical, dr. Paula Mare.

Adrian Ştef a declarat că în acest an se va reabilita termic atât clădirea Spitalului Nou cât şi cea a Spitalului Vechi, se va renova fostul Centru Hipopcrate de pe Ady Endre, va fi finalizată reabilitarea clădirii Ambulatoriului Integrat de pe strada Gheorghe Lazăr, reabilitarea clădirii cu destinaţie Secţie Pediatrie Tăşnad, la Spitalul Vechi se va contrui o morgă nouă, etc. De asemenea, în curtea Spitalului Nou se vor amenaja locuri de parcare cu taxă, vor fi introduse taxe pentru saloanele VIP dar se va percepe taxă şi pentru saboţii de la intrarea în spital.

Mircea Govor a declarat că în viitor se va pune un accent deosebit pe schimbarea mentalităţii medicilor. „Omul vine la spital când are o problemă, un necaz. Nu poţi să le ceri să vină cu punga de medicamente de acasă. Este un sistem haotic de aprovizionare a spitalelor. Nu numai la noi, ci în toată România. Reabilitarea spitalului va continua şi va avea o formă cum puţine spitale din ţară au. În primul rând trebuie să învăţăm să ne comportăm cu oamenii. În Satu Mare va fi o revoluţie. Elegant, toată lumea va trebui să înţeleagă că bolnavul este cel mai important. Când intră în spital, trebuie să ştie că este în siguranţă, că are şanse la viaţă” a declarat Govor.

Directorului medical, dr. Paula Mare, a vorbit despre supraîncărcarea medicilor din cauza numărului insuficient de specialişti. Din statisticile spitalului reiese că anul trecut la nivelul SJU s-au înregistrat un număr de 38.000 de externări, 179.000 de consultaţii în ambulatoriu, 20.000 de consultaţii interclinice, cu un număr de 177 de medici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.