Dublă lansare de carte la Filarmonica “Dinu Lipatti”

timerman

Volumul de poeme “Scânteile trăirii” şi cel de povestiri pentru copii “Comoara din ulcior”, semnate de scriitorul şi realizatorul de emisiuni Dumitru Ţimerman au fost cele două cărţi lansate astăzi, 20 februarie, în sala de concerte a Filarmonici “Dinu Lipatti” din Satu Mare. Evenimentul cultural a avut loc cu începere de la ora 16.00. La dubla lansare de carte a participat şi viceprimarul municipiului Satu Mare, dr. Radu Roca.

Prin cele şapte povestiri închise între coperţile volumului “Comoara din ulcior” autorul readuce în actualitate bucuriile copilăriei narate cu o simplitate exorbitantă. Două dintre povestirile cuprinse în volum – “Prinţul şi meseria” respectiv “Inelul fără brilliant” – au fost premiate la Concursul naţional de povestiri “Bojdeuca lui Ion Creangă” care a avut loc la Iaşi în anul 2001.

Versurile cuprinse în volumul “Scânteile trăirii” denotă o sensibilitate poetică aparte demonstrând maturitatea stilului liric dar şi preocuparea poetului cu privire la marile probleme ale vieţii.

Despre cele două cărţi au vorbit directorul Direcţiei de Cultură, George Vulturescu, directorul Casei de Creaţie, Felician Pop, profesorul Teodor Curpaş, dar şi alţi iubitori ai scrisului prezenţi în sală.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.