Senatorul Valer Marian adresează o scrisoare deschisă preşedintelui PSD, Victor Ponta

valer-marian
În cadrul unei conferinţe de presă susţinute astăzi, 19 februarie, senatorul Valer Marian a dat citire unei scrisori deschise adresate preşedintelui PSD, Victor Ponta prin care îşi manifestă nemulţumirea cu privire la anumite aspecte privind marginalizarea unor persoane din cadrul PSD, reforma administrativ-teritorială a ţării, etc. La conferinţa de presă de astăzi alături de senatorul Marian au mai participat locotenentul Alexandru Gheorghe şi jurnalistul Ovidiu Ohanesian.
În continuare vă redăm integral scrisoarea semnată de preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Satu Mare, senatorul Valer Marian:

Scrisoare deschisă

Domnule Președinte Victor Ponta,

Cu respectul și loialitatea pe care vi le port încă, având în vedere că de o vreme nu-mi mai răspundeți la telefon și mă evitați la întrunirile de partid, vă transmit prin această scrisoare deschisă câteva constatări împărtășite de mai mulți camarazi de partid, pe care vă rog să le receptați și interpretați constructiv, acum când vă aflați pe culmile puterii și gloriei politice :

Constituția României și Codul Electoral au ajuns pe mâna unor repetenți și a unor juriști fabricați la fără frecvență sau de la distanță în facultăți obscure de drept.
Reforma administrativ-teritorială a țării a ajuns pe mâna unui căpitan de județ.
Partidul este pe cale să ajungă pe mâna junilor turciți de la Rin Grand Hotel.
Fostul președinte Ion Iliescu este marginalizat, ignorat și chiar persiflat, fostul președinte Adrian Năstase a fost abandonat, iar fostul președinte Mircea Geoană este ostracizat.

Au fost lăsați deoparte și alți oameni de valoare care au servit partidul, precum Ecaterina Andronescu, Ioan Mircea Pașcu, Alexandru Athanasiu, Vasile Pușcaș, Viorel Hrebenciuc, Miron Mitrea ș.a.

Au fost uitați și neglijați oameni simbol ai rezistenței antibăsiste, precum jurnalistul Ovidiu Ohanesian, locotenentul MApN Gheorghe Alexandru, colonelul SIE Ionel Dragomir, angajatul TVR Adrian Sobaru, ș.a.

Au fost însă repuse în drepturi slugi ale regimului Băsescu ca generalii Gabriel Oprea (vicepremier), Anghel Andreescu – Ologu (prim-adjunct al ministrului de interne) și Ilie Botoș (la Cancelaria Primului Ministru).

Liderii UDMR au mai nou mai mare crezare la București decât reprezentanții românilor din Transilvania. În guvernul USL și în agențiile guvernamentale există mai mulți reprezentanți ai UDMR decât ai românilor din Transilvania, care nu sunt reprezentați corespunzător nici în principalele comisii parlamentare, inclusiv în Comisia pentru revizuirea Constituției și în Comisia pentru Codul Electoral.

Am fost alături de dumneavoastră în bătăliile cu principalii lachei ai inamicului și pericolului social și național Traian Băsescu : fostul șef al Fiscului, Sorin Blejnar, fostul ministru al Administrației și Internelor, Traian Igaș, fostul ministru al Dezvoltării Regionale și al Turismului, Elena Udrea, ș.a.

Personal și singular am continuat lupta împotriva pretorienilor lui Băsescu : șeful SPP, generalul Alexandru Burian, șeful STS, generalul Marcel Opriș, președinții ANI, Cătălin Macovei și Horia Georgescu, președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, procurorul general al României, Laura Codruța Koveși, procurorul șef al DNA, Daniel Morar și primul adjunct al directorului SRI, generalul Florian Coldea ( șeful de facto al principalului serviciu secret al țării, în fruntea căruia este numit nașul dumneavoastră George Maior).

Regret că v-am supărat pentru devoalarea generalului Coldea (câinele cel mai rău și mai credincios al lui Băsescu), pentru care nașul Maior v-a cerut capul meu politic. ( Pretendentul și apoi pretendenta pe care i-ați preferat și i-ați încurajat la Satu Mare au mărturisit totul).

Am decis să vă scriu pentru că nu mai am nimic de câștigat sau de pierdut în această lume, din care vreau să plec precum am intrat : cu capul sus !

Cu mult respect și cu puțină amărăciune, încă al dumneavoastră loial

Senator Valer Marian
Președintele Organizației Județene Satu Mare a PSD
Membru al Comitetului Executiv Național al PSD

P.S. Ca fost procuror care am participat după Revoluție la anchetarea unor lachei sau pretorieni ai lui Ceaușescu, inclusiv la anchetarea fiului său Nicu (alintat Prințișorul), vă recomand din suflet să nu vă lăsați amăgit de vrăjile și mrejele puterii și gloriei efemere. Fără înțelepciune și bună credință, puterea nu valorează nimic. Aștept un răspuns urgent și înțelept din partea Dvs. În rest, sunt pregătit pentru orice luptă.

29 Comentarii la "Senatorul Valer Marian adresează o scrisoare deschisă preşedintelui PSD, Victor Ponta"

 1. Red   19 februarie 2013 at 4:06 pm

  Cred ca pesedistii satmareni o ramas tati masca la ora asta.

  Răspunde
 2. Gheo   19 februarie 2013 at 4:07 pm

  Noa amu sa vezi tu cum vine Dragnea cu barda la Satu Mare.

  Răspunde
 3. Mana   19 februarie 2013 at 4:17 pm

  Pai domnu senator nu pe listele usl o fost ales?

  Răspunde
 4. Cristian   19 februarie 2013 at 4:24 pm

  Bai frate, astia de la USL de cand o castigat ii mananca rau de tot parca. Mai bine ramaneau in opozitie.

  Răspunde
 5. ivan cel groaznic   19 februarie 2013 at 6:35 pm

  porcul simte apropierea cutitului de git si ca sa para o victima incepe sa guite primul.sa-i dea Dumnezeu numai dupa sfletul lui gaunos si pupincuristilor sai asisderea

  Răspunde
 6. ivan de pe divan   19 februarie 2013 at 6:38 pm

  p__a ala cu cioc de la cabinetul lui Avram a facut poza porcilor?

  Răspunde
 7. Martor ocular   19 februarie 2013 at 7:39 pm

  Senatorul Valer Marian are multa dreptate in ce scrie . E bine ca in PSD mai sunt si minti lucide , nu numai slugi . Ponta – ia aminte la ce iti spune o m u l asta . A gresi e omeneste , insa tu ” gresesti ” prea des . E si un dicton latin pe tema asta …Nu cred insa ca tu vei ” recepta constructiv ” cele ce ti se reproseaza in scrisoarea asta . Deja Puterea si intrigile politicianiste te-au corupt .

  Răspunde
 8. Fratica   19 februarie 2013 at 7:41 pm

  Senator Valer Marian. Aveti perfecta dreptate in ceece-i semanlati impostorului care distruge Romania si PSD-ul. Dar, de ce nu-l intrebati si despre urmatoarele: 1. este adevarat ca Proiectul de Regionalizare este intocmit la Cluj sub controlul canaliei Rus si este doar preludiu federalizarii Romaniei prin disolutia puterii centrale si instaurarea unor puteri politice regionale care sa permita federalizarea pe baza provinciilor istorice ? Este adevarat ca Ponta-Rus a fraudat rezultatul Referendumului din vara trecuta utilizand setul de liste electorale false cu 18,3 mil votanti in locul setului de liste corecte, cu 15,7 mil votanti, ambele seturi existand la AEP si , centralizator defalcat pe judete, si la BEC ? Daca, da, si evident este asa, este normal ca Ponta sa mai fie pe postul de Prim Ministru si acela de gropar al PSD-ului impreuna cu Ion Rus? Domnule Marian, exista cineva in PSD caruia sa-i pese de partid si de tara in fata imposturii evidente a acestui sinistru tanar neterminat, incompetent si penal ? Si daca exista, puteti face ceva pentru intreruperea cursului tarii spre catastrofa nationala ? Asteptam reactiie .

  Răspunde
 9. Ben Hur   19 februarie 2013 at 7:42 pm

  Te doare minte frate ce poate sa faca puterea din oameni. In loc sa se faca ceva pentru noi astia murdari si plini de nevoi unii o tin in lupte seculare.

  Răspunde
 10. Gingis Han   19 februarie 2013 at 7:44 pm

  De abia astept reactia lu' Ponta. Cred ca o sa ne distram copios. Sigur va fi cu mult sange nazal.

  Răspunde
 11. Markus   19 februarie 2013 at 7:55 pm

  Cand seful tau nu iti mai raspunde la telefon si te evita oare nu e asta un semn ca trebuie sa faci cel putin un pas inapoi?

  Răspunde
 12. Marius   19 februarie 2013 at 8:01 pm

  Mai Valerica fara frica se pare ca faci orice ca sa iesi in evidenta si tu cu ceva. Insa confunzi un lucru, nu mai esti demult procuror, esti parlamentar, iar in campanie v-ati laudat toti ca daca o sa fie Guvern USL o sa curga banii la Satu Mare, insa tu ce faci, il ataci fix pe premierul Romaniei, care intamplator e si seful PSD. In veci nu va primi bani de la Ponta judetul nostru atata timp cat Valer face pe smecherul, desi e un pampalau pe care il intereseaza doar afacerile lui Govor sa il puna la adapost si buzunarul sau. Dati un exemplu din cei care s-a legat el sa fie inchisi, nici macar urmariti de DNA nu sunt asa ca…Stim foarte bine ca Ponta Dragnea si altii i-au spus sa se linisteasca si nu prea ilmai vor, ar prefera tabara Coica, care pana una alta e preferata electoratului roman. Insa Valer viseaza doar sa isi puna oamenii in functii, acum ziaristul Florin Pop care se plictiseste pe la GNV se milogeste la el ca sa se infiinteze pt el un post de directoras la Scoala de Arte. Despre asta vorbim, Valere stim bine ca doar asta te-a interesat intotdeauna, functii, bani, putere.

  Răspunde
  • dicu   19 februarie 2013 at 8:35 pm

   Ca bine zici Marius!

   Răspunde
 13. Sorin   19 februarie 2013 at 8:17 pm

  Bai oameni buni care sariti asa repede si aruncati cu diverse. Va-ti gandit macar o clipa ce ar fi daca omul asta ar avea dreptate? Poate chiar avem in fata unul dintre ultimii patrioti in viata.

  Răspunde
  • Ei si?   22 februarie 2013 at 9:42 am

   sigur domnul Valer Marian are dreptate………dar la fel de sigur si Marius are dreptate

   Răspunde
 14. Sonia   19 februarie 2013 at 8:18 pm

  Bravo domnule senator! Tineti-o tot asa, suntem mandri de dumneavoastra.

  Răspunde
 15. Cici   19 februarie 2013 at 9:22 pm

  Sorine mama, invata prima data sa scrii corect si dupa aceea vino sa ne dai noua lectii de patriotism lacrimogene.

  Răspunde
 16. Max   19 februarie 2013 at 10:12 pm

  Eu cred ca unii dintre cei care comenteaza pe aici nu inteleg de fapt gravitatea situatiei:
  1. Primul ministru al romaniei(nr. 1 PSD) este facut incompetent
  2. Presedintele senatului(nr. 1 PNL) este facut repetent
  3. Ministrul Dragnea(nr. 2 PSD) este facut capitan de judet
  Toate acestea din partea unuia de-a lor nu din partea cuiva din opozitie.

  Răspunde
 17. Adrian Bota   19 februarie 2013 at 10:41 pm

  Lege si dreptate. Am citit ultima epistolă a senatorului Valer Marian (independent) și trebuie să mărturisesc faptul că de aceasta data achiesez celor invederate si consider ca trebuie luata o atitudine si sa nu ne complacem in aceasta ipostaza de indiferenta dand dovada de simt civic pe urmatoarele considerente:
  Constituția României este legea fundamentală a statului român care reglementează, printre altele, principiile generale de organizare a statului, drepturile, libertățile și îndatoririle fundamentale ale cetățenilor și autoritățile publice fundamentale.
  Din punct de vedere sociologic, constituţia este un pact social (acord naţional încheiat între oameni) intervenit între guvernant şi guvernaţi, prin care acestora din urmă li se garantează un sumum de drepturi, în schimbul acceptării de către ei a puterii de comandă şi a dominaţiei la care sunt supuşi de guvernant, fără, însă, ca acesta să devină tiranic. Respectarea acordului este asigurată printr-o infrastructură instituţională (instituţii politice sau autorităţi publice), organizată pe principiul separaţiei puterilor şi al verificării lor reciproce (cheks and balances), prevăzute în constituţie.”
  Domnilor Constitutia e un garant serios a libertati, drepturilor ……acolo prevazute , drept urmare trebuiesc facute cu rationament , imprejurarile ca oamenii nu ingaduiesc ca lucrurile care ii privesc si pe ei direct sa se faca bine si din dezinteres, rezulta rationamentul simplu ca nu asimilam drepturiile pe care le avem iar de simtul civic ce sa mai discutam.
  Cu acelasi simt pragmatic obsesia unora Adrian Bota.

  Răspunde
  • Ei si?   22 februarie 2013 at 9:45 am

   ?

   Răspunde
 18. GFG   20 februarie 2013 at 8:36 am

  DOMNULE SENATOR VA RESPECT SI MA REPET CA DREPTATEA NU TREBUIE SA FACA JERFE OMENESTI………SUNT MANDRA DE DUMNEAVOASTRA ,SUNTETI UMAN SI DREPT INDIFERENT DE CULOAREA POLITICA…….DOAMNE AJUTA.

  Răspunde
 19. Expert   20 februarie 2013 at 9:41 am

  Domnul senator este suparat de fapt pe presedintele partidului pentru ca il prefera mai tare pe Coica sau pe Mihaela Rusu decat pe el. De acolo toata povestea asta.

  Răspunde
 20. Maia   20 februarie 2013 at 9:42 am

  Jenant.

  Răspunde
 21. Marc   20 februarie 2013 at 10:32 am

  Interesant este faptul ca stirea asta nu a aparut la nicio televiziune nationala.

  Răspunde
 22. Sven   20 februarie 2013 at 10:39 am

  Sunt curios ce zic ceilalti lideri ai partidului din Satu Mare. IN PSD Satu Mare vor fi alegeri undeva spre sfarsitul lunii martie parca. Daca senatorul este reales, organizatia Satu Mare va fi una exilata. In plus municipiul Satu Mare poate sa uite de fondurile de la guvern daca primarul nu se delimiteaza rapid de acuzatiile aduse de Valer Marian conducerii centrale. Insa frica de a fi tavaliti prin presa s-ar putea sa-i faca pe multi sa-si tina gura.

  Răspunde
 23. Romanul Simplu   20 februarie 2013 at 8:22 pm

  Corecta ultima intuitie al comentatorului@Sven„ frica de a nu fi tavaliti prin presa s-ar putea sa-i faca pe multi sa-si tina gura „ . Articolul aparut si in EVZ arata alceva ,la fel si comentariile de acolo aici este doar o preluare a informatiei , dar informatia analizata in general vorbind partea de nord vest arat multe lupte interne in PSD in zona incepand cu Satu Mare, Bihor,Arad ,Timisoara , iar Clujul este favorizat la regionalizare , asta denota intelegerile de culise dintre premierul Victor Ponta si Rus. La mai mare spre schimbare si multe lupte interne in toate filialePSD din nord vestul Romaniei macar cu scandalul in media si distractia sa ne alegem si noi simplii membri PSD din nord vestul Romaniei :))=)). Acesta este opinia lui Romanul Simplu

  Răspunde
 24. Rusu Vlad   26 februarie 2013 at 8:11 am

  Domnule senator,sunteti de rasul curcilor. Mai intai cereti unor institutii sa actioneze intr-o directie. Apoi le cereti capul conducatorilor. Apoi vreti sa faceti interpelari. Am uitat eu sau partidul pe care il reprezentati (fara onoare) in teritoriu este la putere. Actionati de parca ati fi in opozitie. Probabil nu va mai baga nimeni in seama. Scrisoarea adresata domnului Prim ministru al Romaniei care este de altfel un om deosebit a constituit taierea cracanului pe care va leganati de multa vreme ca un saltimbac ce sunteti. Va vad deja in cazanul cu zmoala cum incercati sa va ridicati orecaind de dreptatea santajista pe care o fluturati ca un prezervativ gaurit. Pe cine trebuie sa recompensati la POLITIE pentru informatiile primite din interiorul institutiilor vizate ? Pe unul cu nume de domnitor ? Pe un altul al carui nume suna precum vechiul vecin de la resarit. Domnule senator, cu dreptatea in gura gata sa o vomitati si cu sabia santajului in mana dreapta ciunga precum mintea scurta. Sunteti un rau imens pentru judetul Satu Mare. Nu meritati un aseemenea partid precum Partidul Social Democrat. Il intinati doar. Apucaturile dumneavoastra sunt mai degraba basesciene. Sunteti un Che Guevara ipocrit si perfid. RUSINE !!! Imi pare rau ca v-am votat !!

  Răspunde
 25. Satmarean   26 februarie 2013 at 10:21 am

  Doar acuzati si vorbe din partea unui razbunator, fara fapte !

  Intrebarea mea pentru marele senator este CE-ATI FACUT IN CEI 4 ANI DE SENATOR PENTRU SATU MARE? Raspunsul vi-l dau eu NIMIC. Deci concluzia e ca SUNTETI DEGEABA SENATOR DE SATU MARE !!! Va intereseaza doar afacerile proprii fara sa faceti nimic pentru LOCUITORII SATMARULUI.Pacat ca veti reprezenta incan 4 ani judetul in care nu veti realiza NIMIC doar va veti spori afacerile ! Patetic din partea unui om care se autointituleaza MARELE JUSTITIAR !

  Răspunde
 26. Haz clic aqui   10 martie 2017 at 2:44 pm

  Buenas tardes, os ha dicho alguien que vuestro sito web puede ser adictivo ? estoy preocupada, desde que os recibo no puedo parar de mirar todas vuestras sugerencias y estoy muy feliz cuando recibo uno más, sois lo mejor en español, me encata vuestra presentación y el curre que hay detrás. Un beso y abrazos, MUCHAS GRACIAS POR VUESTRO TRABAJO, nos alegrais la vida.

  Saludos

  Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.