Lansarea concursului „Oaza verde de educaţie”

Având ca scop amenajarea unor zone verzi şi educarea copiilor în spirit ecologic, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare, în parteneriat cu Primăria municipiului, reşedinţă de judeţ, Direcţia Silvică Satu Mare şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) au lansat astăzi, 18 februarie, în cadrul unei conferinţe de presă concursul „Oaza verde de educaţie”. Evenimentul a avut loc în sala de şedinţe a Consiliului Local.

La conferinţa de presă au participat primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, directorul APM, Elisabeta Bekessy, directorul Direcţiei Silvice, Sever Şter, inspectorul şcolar Mariana Săsăran, directoarea Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 6, Noemi Nuszer, etc.

Potrivit celor declarate de Bekessy scopul concursului este de a amenaja spaţii verzi în curtea instituţiilor de învăţământ şi ca elevii să fie instruiţi cu privire la protejarea mediului înconjurător. Edilul-şef al municipiului Satu Mare a declarat că premiul cel mare va consta într-o excursie în Munţii Apuseni. Instituţiile şcolare se pot înscrie la acest concurs până pe data de 8 martie. În perioada 11-31 martie se va realiza un plan de amenajare a „oazei verzi” care va cuprinde şi materialele necesare. Premierea câştigătorilor va avea loc pe data 25 mai.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.