În 2012 Aeroportul Satu Mare a înregistrat venituri proprii de peste 880.000 lei

Aeroport-sm
În cursul anului trecut (2012) veniturile Aeroportului Satu Mare au crescut cu 27,55% faţă de 2011. Exprimat în lei, anul trecut aeroportul a înregistrat venituri în valoare totală de 886.471 lei. Cifrele au fost prezentate în cadrul unei conferinţe de presă organizate astăzi, 18 februarie, de către directorul general al Aeroportului Satu Mare, Nicolae Fechete. La conferinţă au mai fost prezenţi directorul economic al aeroportului, Claudiu Sulea şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef.

Cu privire la cursele noi operate de pe Aeroportul Satu Mare, Fechete a subliniat faptul că, Compania Tarom a introdus o cursă Satu Mare-Antalya, iar Compania Blue Air, începând cu luna iunie, două curse de la şi înspre Italia, de pe Aeroportul Satu Mare, mai precis cu destinaţiile Veneţia şi Torino-Cuneo. Nicolae Fechete a făcut referire şi la manifestările dedicate aniversării a 75 de ani de la primul zbor civil efectuzat de pe Aeroportul Satu Mare, eveniment la care au participat oficialităţile judeţului.

2012 a fost un an benefic pentru Aeroportul din Satu Mare deoarece s-a reuşit realizarea unor investiţii importante, precum achiziţionarea a două autobuze pentru transport pasageri, a unui vehicul destinat activităţilor de patrulare pentru creşterea securităţii aeroportuare, a unui alimentator cu benzină pentru aviaţie, precum şi efectuarea unor studii, proiecte, lucrări şi reparaţii capitale.

În 2013 se doreşte operarea a noi curse interne şi internaţionale, modernizarea infrastructurii aeroportuare, extinderea aerogării şi dotarea acesteia cu utilaje şi echipamente de ultimă generaţie. Potrivit celor declarate de Fechete, extinderea aerogării va reconfigura accesul în zona plecării. Se va realiza o linie extinsă de minim patru ghişee de check-in, se va extinde sala de îmbarcare la o capacitate de circa 200 de locuri, se va extinde terminalul spre sud, se va crea un nou salon VIP care să asigure un flux direct, separat şi controlat a oficialilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.