Centrul de Creaţie Satu Mare va avea un nou sediu

Bilant-Centru-de-Creatie
Directorul Centrului de Creaţie Satu Mare, Felician Pop a prezentat astăzi, 14 februarie, bilanţul pe anul 2012 al instituţiei pe care o conduce, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare.

În cadrul întâlnirii Ştef a declarat că imobilul de pe strada 1 Decembrire 1918 a fost pierdut în instanţă însă s-a găsit un nou sediu pe strada Gabriel Georgescu, nr. 16, clădire în care a funcţionat un centru de zi pentru copii. Imobilul urmează a fi renovat iar în curte va fi amenajată o scenă.

În altă ordine de idei Adrian Ştef a declarat că are în vedere înfiinţarea unui ansamblu reprezentativ pentru judeţul Satu Mare care să aibă amprenta multiculturalităţii, organizarea unui concurs între ansambluri şi interpreţi cu premii consistente, finanţarea costumelor populare dar şi a instrumentelor muzicale ale ansamblurilor participante.

Cu scopul atragerii atenţiei opiniei publice asupra valorilor culturale ale judeţului Satu Mare, Felician Pop a declarat că din acest an va fi tipărită revista „Conjuncţii culturale” care va avea o distribuţie la nivel naţional. Colaboratorii acestei reviste vor fi oameni de cultură originari din Satu Mare care sunt plecaţi din judeţ.

Potrivit lui Pop în 2012 a crescut interesul oamenilor cu privire la acţiunile desfăşurate de instituţia pe care o conduce, spunând că anul trecut la evenimentele organizate de Centrul de Creaţie au participat aproximativ 100.000 de persoane.

Mai trebuie menţionat că în acest an, pe lângă evenimentele curente conducerea instuţiei mai are în vedere organizarea „Zilelor Culturale Sătmărene la Bucureşti”, eveniment ce va atrage atenţia asupra judeţului nostru care adesea este confundat cu Maramureşul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.