Vasile Blaga în campanie electorală internă la Satu Mare

pdl-sm-blaga

Aflat astăzi, 13 februarie, la Satu Mare, Vasile Blaga a dat de înţeles că speră în spijinul filialei sătmărene în cursa pentru funcţia de preşedinte a PD-L. Alegerile interne sunt programate pentru luna martie. Blaga a venit la Satu Mare însoţit de secretarul general al Partidului Democrat-Liberal, Gheorghe Flutur.

Totodată Blaga a venit şi cu gândul de a evalua filialele municipală şi judeţeană a PD-L  spunând răspicat că „nu suntem mulţumiţi de rezultatele pe care le-am obţinut. Nu e vorba doar de Satu Mare. Nu suntem mulţumiţi nici de rezultatele obţinute la nivel naţional însă trebuie să ne asumăm eşecul. De altfel, conducerea centrală a intervenit de prea multe ori în ultimii ani în viaţa organizaţiei sătmărene, însă fără nici un folos din moment ce nu am avut niciodată primar sau preşedinte de Consiliul Judeţean la Satu Mare. În altă ordine de idei, luni (18 februarie) îl vom propune pe Petre Mureşan în funcţia de preşedinte al Biroului Permanent Judeţean (BPJ)”.

Cu toate acestea făcând o analiză a organizaţiei judeţene a PD-L, Blaga a declarat că la Satu Mare rezultatele obţinute nu sunt chiar atât de slabe dacă se ţine cont de ponderea populaţiei maghiare.

În încercarea de a-i scoate basma curată pe cei patru edili ai PD-L care şi-au manifestat intenţia de a se alătura echipei PNL afirmând că vor susţine proiectele USL, preşedintele interimar al organizaţiei judeţene a formaţiunii politice, Petre Mureşan a declarat că primarii au fost atraşi într-o cursă. Potrivit lui Mureșan, cei patru edili habar nu aveau că, după întâlnirea cu liderii PNL, va urma şi o conferinţă de presă. „Am avut o discuţie cu cei patru primari care au recunoscut că au participat la acea întâlnire fără să ştie că va urma şi o conferinţă de presă. Aceşti primari au fost atraşi într-o cursă”, a declarat Mureşan.

Făcând referire la acest caz Vasile Blaga a declarat că „la întâlnirea de astăzi cu liderii PD-L în sală au fost prezenţi trei dintre cei patru primari. Am avut cu ei o discuţie şi le-am spus că USL nu le va da nimic deoarece nu au de unde”.

Vă reamintim că la conferinţa de presă care a avut loc la sediul PNL din Satu Mare, alături de deputatul Ovidiu Silaghi şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef au mai participat şi primarii PD-L: Simion Ardelean (Homoroade), Marinel Rotaru (Santău), Cosmin Varga (Pişcolt), Ioan Tătar (Bixad) şi primarul PP-DD Marius Roca din Căuaş.

Un Comentariu la "Vasile Blaga în campanie electorală internă la Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.