70.000 de vizitatori anul trecut la Muzeul Judeţean Satu Mare

muzeu-jud
Potrivit evidenţelor Muzeului Judeţean (MJ) Satu Mare numărul vizitatorilor în 2012 a crecut cu 60% faţă de 2011. Directorul instituţiei, dr. Liviu Marta a declarat în cadrul unei conferinţe de presă organizate astăzi, 12 februarie, că anul trecut muzeul a fost vizitat de aproape 70.000 de persoane.

Alături de Marta la conferinţa de presă au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef şi directorul responsabil de relaţiile cu publicul, Radu Ardelean.

Liviu Marta susţine că afluxul mare de vizitatori se datorează în bună parte deschiderii Castelui Karolyi din Carei, edificiu proaspăt renovat. Pentru acest an conducerea instituţiei şi-a fixat un obiectiv extrem de ambiţios şi anume atragerea către MJ Satu Mare a nu mai puţin de 100.000 de vizitatori. Potrivit celor declarate de Radu Ardelean, în viitorul apropiat instituţia pe care o reprezintă va lucra la site-ul propiu unde vor fi postate mai multe materiale înţelegând rolul metodelor moderne de promovare a imaginii şi activităţii din cadrul muzeului. De asemenea MJ are şi două pagini de Facebook care, potrivit celor declarate de Ardelean au în prezent 6.000-7.000 de vizitatori.

Liviu Marta a trecut în revistă o parte dintre evenimentele organizate anul trecut şi anume cele cu privire la: marcarea a trei veacuri de la colonizarea şvabilor în ţinuturile Sătmarului, expoziţia de mare succes de la Munchen având ca temă civilizaţiile dacilor, celţilor şi vandalilor, evenimentele dedicate Zilei Naţionale a României, Zilei Drapelului, Zilei Armatei, etc. Totodată, au fost iniţiate colaborări cu instituţii partenere din Ujgorod (Ucraina), Londra dar şi din Germania.
În cursul acestui an se doreşte reabilitarea Casei Memoriale Ady Endre, a Casei Memoriale Vasile Lucaciu dar şi amenajarea corespunzătoare a rezervaţiei arheologice care cuprinde cuptoarele dacice de la Medieşu Aurit.

În luarea de cuvânt Adrian Ştef a declarat că în acest an va fi reabilitat şi etajul II al clădirii Muzeului de Artă, vor fi restaurate picturile din depozitele muzeului dar se va avea în vedere şi asigurarea accesului persoanelor cu dizabilităţi în Complexul arheologic de la Bobald.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.