“Târgul Mărţişorului Tradiţional”, în premieră la Negreşti-Oaş

martisor

Primăria şi Consiliul Local Negreşti-Oaş, prin Casa Orăşenească de Cultură Negreşti-Oaş şi în colaborare cu instituţiile de învăţământ din oraş organizează în premieră “Târgul Mărţişorului Tradiţional”.

Scopul acestui demers este de a identifica, stimula şi valorifica potenţialul artistic al copiilor (școlari și preșcolari din Negrești-Oaș) prin realizarea unor creații artistice originale. Obiectivele pe care organizatorii le propun odată cu demararea acestui proiect sunt următoarele: stimularea creativităţii și dezvoltarea abilităţilor de comunicare prin limbaj artistic, identificarea și transpunerea în produse artistice (mărțișoare, felicitări) a unor elemente de artă tradițională românească dar şi identificarea propriilor valori artistice și ale grupului/comunității din care fac parte.

Grupul ţintă este reprezentat de către elevii instituțiilor de învățământ din Negrești-Oaș, preşcolari, cadre didactice respectiv reprezentanţi ai comunităţii locale.

În cadrul orelor de curs sau a unor activități extracurriculare, sub îndrumarea profesorilor coordonatori, școlarii și preșcolarii vor realiza mărțișoare tradiționale și felicitări, utilizând diferite tehnici de lucru și materiale diverse și încercând să păstreze specificul artei populare din Țara Oașului.

În continuare vă prezentăm graficul activităţilor propuse de către organizatori:

– 1-20 februarie: confecționarea mărțișoarelor și felicitărilor
– 20-25 februarie: inventarierea produselor realizate la nivelul fiecărei instituții de învățământ
– 25-27 februarie: pregătirea standului (de către fiecare instituție de învățământ)
– 28 februarie – 1 martie: “Târgul Mărţişorului Tradiţional”, ediția I, Negrești-Oaș (expoziție cu vânzare de mărțișoare și felicitări)
– un stand/ instituție de învățământ
– spațiul pentru amenajarea standului va fi pus la dispoziție de primărie – în centrul orașului
– exponatele vor fi vândute pe durata târgului, banii încasați urmând a fi utilizați de către elevi/preșcolari pentru alte activități culturale și de voluntariat
– Primăria și Consiliul local vor premia standurile.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute la numerele de telefon: 0261/855020, 0745/073206 sau la adresa de e-mail: cultura@negresti-oas.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.