Dan Nica are o variantă proprie privind regionalizarea

dan-nica

Ministrul pentru societatea informaţională, Dan Nica, a declarat, vineri, la Galaţi, că are şi el o variantă proprie privind regionalizarea, pe care o va face publică după ce va fi adoptată modificarea Constituţiei. “Am şi eu o variantă, ca şi ceilalţi 19.999.000 de români, dar o voi face publică după ce va fi adoptată modificarea Constituţiei României, care să permită o regionalizare”, a afirmat Nica, conform NewsIn.

Ministrul a mai spus că adoptarea noii Constituţii este prioritară discuţiilor privind regionalizarea ţării.  „Regionalizarea nu se face pe principiul ceea ce îţi imaginezi seara, a doua zi dimineaţa să crezi că e şi adevărat. Se face o comisie, una formată din mai multă lume, experţi care să poată să decidă să vină cu un asemenea proiect şi prioritară este în primul rând aprobarea Constituţiei, deci cine pune carul înaintea cailor greşeşte profund. Paşii sunt: unu adoptrea Constituţiei, fară Constituţie vorbim despre ce? Despre absolut nimic. Doi: această consultare trebuie să ducă la cea mai bună formulă şi variantă de regionalizare, deci nu se poate face în absenţa unei consultări şi a unui mod de lucru care să poată fi agreat de către cei care au un cuvânt de spus, fie că provin din zona administraţiei, fie că provin din zona economică şi bazat pe realităţile din România, ori acestea sunt etape ulterioare adoptării noii Constituţii”, a declarat Dan Nica.

Ministrul a precizat că la nivelul USL nu s-a prezentat până acum vreun proiect privind regionalizarea. „Nu e niciun proiect care să fi fost prezentat sau discutat, dar până la urmă nu e rău că fiecare a început să îşi spună părerea despre regionalizare. Suntem 20 de milioane de români, până la urmă putem avea 20 de milioane de variante de regionalizare”, a declarat Nica.

Întrebat dacă va face demersuri ca Galaţiul să fie capitala regiunii de sud-est a ţării, Nica a afirmat: „Fiind gălăţean, îmi puneţi o întrebare care are un răspuns automat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.