QUEST – instrument de management al calităţii pentru transport urban sustenabil şi eficient energetic

primaria-sm

Primarul municipiul Satu Mare Dorel Coica împreună cu viceprimarii Marcela Papici şi Radu Roca, au participat în cursul zilei de astăzi la cea de-a doua întâlnire consultativă în cadrul proiectului “QUEST – Instrument de management al calităţii pentru transport urban sustenabil şi eficient energetic”, proiect European demarat sub egida programului “Intelligent Energy Europe”, ce se desfăşoară în perioada iunie 2011 – noiembrie 2013, şi care reuneşte zeci de oraşe de pe întreg teritoriul Europei. Scopul proiectului îl constituie evaluarea politicilor locale de mobilitate ale oraşelor implicate.
Întâlnirea de azi este a fost conturată în jurul temelor de interes pentru municipiul Satu Mare în ceea ce priveşte mobilitatea sustenabilă şi anume: transport public, trafic, parcări cu scopul de a clarifica situaţia actuală din oraş, de a crea un consens general în ceea ce priveşte provocările urgente ce vor fi identificate în cadrul proiectului şi al Planului de Acţiune personalizat pentru municipiul Satu Mare.
Tot azi primarul a avut o nouă întrevedere cu directorul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, Adrian Bucureştean. Tema întâlnirii a constituit-o decolmatarea canalelor şi reabilitarea drumului de legătura dintre Satu Mare şi Sătmărel.

Totodată, s-au mai purtat discuţii cu şefii de servicii din cadrul aparatului propriu pentru definitivarea proiectului de buget pentru anul 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.