Grup European de Cooperare Transfrontalieră pentru atragerea fondurilor europene

vizitacj1vizita2
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef a avut astăzi, 5 februarie, o întâlnire cu omologul său din judeţul vecin, Szabolcs-Szatmar-Bereg, Sesztak Oszkar în vederea discutări unor detalii în ceea ce priveşte înfiinţarea Grupului European de Cooperare Transfrontalieră (GECT). Scopul înfiinţării acestui grup este acela de a accesa mult mai uşor fonduri europene în cât mai multe domenii de activitate.

Concluziile acestei întâlniri au fost prezentate de către cei doi preşedinţi în cadrul unei conferinţe de presă organizate în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ. Aceasta este cea de-a doua întâlnire, prima având loc în Ungaria.

Potrivit celor declarate de Adrian Ştef „prin această aplicaţie vom reuşi să obţinem mult mai uşor fonduri europene pentru proiectele noastre. Fiind vorba despre proiecte regionale şi punctajele vor fi mai mari. Colaborarea dintre judeţul nostru şi Szabolcs-Szatmar-Bereg va viza mai multe domenii şi anume: sănătatea, serviciile sociale, cultura, învăţământul, turismul, transportul, economia, etc. Una dintre priorităţile acestei cooperări este drumul expres. Ambele părţi ne angajăm să facem lobby pentru realizarea acestuia”.

Ştef a subliniat faptul că, în acest moment fondurile sunt asigurate doar pentru centura de ocolire a municipiului Satu Mare şi pentru al treilea pod peste Someş care fac parte integrantă din proiectul drumului expres.

În ceea ce priveşte drumul expres Sesztak Oszkar a declarat că „acest proiect este extrem de important şi pentru judeţul Szabolcs-Szatmar-Bereg deoarece va reprezenta o axă de comunicare între cele două regiuni. Astăzi suntem la a doua întâlnire şi mă bucur că am reuşit să dăm un elan nou acestei cooperări. Ambele judeţe sunt departe de centru şi în principiu se confruntă cu aceleaşi probleme. Până în prezent am reuşit să implementăm o serie de proiecte comune cu partenerii români şi sper într-o colaborare şi mai fructuoasă în perioada 2014-2020”.

În cadrul unei întâlniri programate pentru sfârşitul acestei luni la Budapesta, cele două părţi vor stabili cu exactitate modul de funcţionare al acestui Grup, conducerea respectiv structura noii entităţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.